PUBLIC SERVICE: En række DR1-programmer ændrer varighed

I 2018 udarbejdede DR en spare- og udviklingsplan på baggrund af den politisk vedtagne medieaftale, der pålægger DR markante besparelser.

En del af denne plan er, at både kanaler og programmer lukker. Disse ændringer er blevet meldt ud løbende og et overblik på tv og på radio her

En del af planen er også, at TV-Avisen på DR1 fra nytår er flyttet fra klokken 21.30 til klokken 21. Ved at rykke TV-Avisen forsvinder årligt cirka 100 timers primetime-programmer.

Den nye sendeplan med en kortere primetime mellem klokken 20.00-21.00 giver nu som udgangspunkt kun mulighed for programmer, der varer enten en time eller en halv time. En række af primetime-programmerne havde tidligere en varighed på 45 minutter. Derfor skal de enten kortes eller forlænges.

En halv eller hel time

Ud fra en samlet vurdering af, hvorvidt det enkelte program egner sig til at blive længere eller kortere – i forhold til den værdi, det er målet at seerne får af programmet, udviklingsmulighederne i programmets konkrete indhold og format samt hvad der giver mest mening i den praktiske produktion af programmet – er det besluttet, om programmet i 2020 skal vare en time eller en halv time.

Her er et overblik over disse ændringer, som seerne vil støde på i år:

Kortere programlængde – fra 45 minutter til 30 minutter:

Kender du typen

Hammerslag (udkommer kun i en sæson mod to tidligere)

Bonderøven

Programmer, som bliver længere – fra 45 minutter til en time:

Forsvundne arvinger

Løvens hule

Alene i vildmarken

Danmarks næste møbelklassiker

I hus til halsen

Nak og æd

Be the first to comment on "PUBLIC SERVICE: En række DR1-programmer ændrer varighed"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*