Politiet og Bo Trygt donerer skilte og fake tv til aktive nabohjælpere

Aktive nabohjælpere fortjener anerkendelse for at være med til at skabe tryghed i deres lokalområder i efterårsferien. Derfor sætter Syd- og Sønderjyllands Politi og Bo Trygt 10 nabohjælpsskilte og 10 fake tv på højkant via lodtrækning.

Efterårsferien står for døren. Og traditionen tro gør en nabohjælper det samme – og sikrer, at nogen holder et vågent øje med kvarteret, mens andre rejser væk en periode.

Ifølge den seneste opgørelse fra Det Kriminalpræventive Råd fra august er 14.400 husstande tilmeldt ordningen i Syd- og Sønderjyllands Politikreds – i kraft af en ny app, der blandt andet giver et godt overblik over, hvem, der er på ferie i kvarteret, og hvem, der bliver tilbage og passer på området.

Skilte og fake tv på højkant

De aktive nabohjælpere fortjener anerkendelse for at være med til at skabe tryghed i deres lokalområder. Og af samme årsag sætter politikredsen i samarbejde med Bo Trygt 10 nabohjælpsskilte og 10 fake tv på højkant. Vinderne bliver fundet via lodtrækning mandag den 19. oktober blandt både nytilmeldte og eksisterende nabohjælpere. De bliver kontaktet direkte.

– Rigtig mange kan rejse på efterårsferie med visheden om, at andre passer på deres bolig. Og i tilgift går vi ind i den mørke og kolde tid, hvor aktive nabohjælpere for alvor viser deres værd ved at holde et vågent øje med kvarteret, så det bliver ekstra bøvlet at være indbrudstyv. Den indsats vil vi gerne påskønne, lige som vi gerne vil benytte konkurrencen til at slå et slag for nabohjælpsordningen som helhed, fremhæver vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsesenhed.

Brug app’en

Han opfordrer i denne sammenhæng husstandene til at hente Nabohjælps-app’en – uanset om familierne tager på ferie de kommende dage eller bliver hjemme og passer på naboernes boliger.

– Det har aldrig været nemmere at organisere nabohjælp end nu, hvor du har alle de nyttige oplysninger på mobilen. På få sekunder har du et overblik over, hvordan det ser ud i nabolaget, og du kan også advare andre, hvis du spotter noget mistænkeligt. Hent app’en allerede i dag. Det tager kun få minutter at hente den og sætte den op – og så er du med i et værdifuldt fællesskab, pointerer vicepolitiinspektøren.

Gode råd til dig, der bliver hjemme i efterårsferien

 • Aftal med naboerne, at du kigger efter deres hus og holder øje med kvarteret, mens personerne er væk. Brug Nabohjælps-App’en som et nyttigt værktøj.
 • Sørg for, at affaldscontaineren er kørt på plads, efter at den er tømt, at postkassen ikke er fuld, og at der er lidt frisk vasketøj på tørrestativet og lidt legetøj i haven. Selv små ting kan overbevise en tyv om, at der er nogen, selvom nabohuset er alene hjemme i ferien. Erfaringer fra udlandet viser, at op imod hvert fjerde indbrud bliver forhindret, fordi nabohjælpernes indsats betyder, at tyven vælger området fra.
 • Møder du nogen, du ikke kender, i kvarteret, så sig ”hej” og spørg, hvem de søger, og om de har brug for hjælp. En tyvs største frygt er at blive genkendt, så derfor bryder han sig ikke om at blive kontaktet.

Skal du på ferie? Gode råd inden du pakker kufferten

 • Fortæl ikke tyven, at du er væk
  Lad være med at fortælle om ferien på Facebook, læg ikke et foto af den eksotiske frokost på Instragram og fortæl ikke på Linkedin, at du er væk fra kolleger og forretningsforbindelser. Vent med at dele ferieminderne til du er kommet hjem, tyven læser måske også med.
 • Er din stue et udstillingsvindue?
  Er det nemt for en tyv at spotte, om det kan betale sig at begå indbrud i dit hjem?
  Har du en iPad liggende på sofabordet eller andre værdifulde genstande liggende fremme i stuen, frister du svage sjæle.
  Kig på din stue udefra og se det samme, som tyven ser. Gør det til en vane at gemme værdierne væk, når du tager hjemmefra.
 • Er der mon nogen hjemme?
  Lidt opvask i køkkenet, vasketøj på snoren, legetøj i haven samt en kaffekop og en opslået avis på stuebordet. En række små ting gør, at dit hus ser beboet ud, mens du er væk på ferie – og kan gøre, at tyven vælger dit hjem fra.
 • Gemmeleg for tyven
  Tænk over, hvor du opbevarer smykker og andre værdier i dit hjem.
  Rigtig mange gemmer smykkerne i soveværelset eller på badeværelset. Og det ved tyven, når han bryder ind.
  Find derfor et nyt opbevaringssted allerede i dag!
 • Hjælp ikke tyven med at bryde ind
  Alle handymænd med respekt for sig selv har værktøj og andre redskaber derhjemme.
  Men husk at låse redskabsskuret eller garagen af, så tingene ikke ender i hånden på en tyv, der bruger en skruetrækker eller en spade til at brække din terrassedør eller dit vindue op med – mere avanceret værktøj skal der ikke til.
  Husk også at låse stiger og andre redskaber inde.

Læs mere på
Nabohjælp.dk
Botrygt.dk
Stopindbrud.dk
Stop-e-hæleri.dk

Be the first to comment on "Politiet og Bo Trygt donerer skilte og fake tv til aktive nabohjælpere"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*