Oplev musik og poesi på Skamlingsbanken – det foregår lørdag den 22. juniDagen markerer kulminationen af Lydenskabs store kunstprojekt, hvor musik og poesi har dannet ramme for indsamlingen af fortællinger fra hundredvis af mennesker bosat i og omkring Vejle, Haderslev og Kolding.

Historiske fortællinger fra byerne flettes sammen med helt aktuelle oplevelser af livet i eller uden for fællesskaberne, om fjordene, folkeskolen, frivillighed og frimenigheder sammen med lyden af Haderslev pigekor, speedway i verdensklasse, sygehuse, ungdomsliv og livet som det er, når det skal kæmpes for.

I musikalske og poetiske fortolkninger bliver symfonien en oplevelse af sammenhængen mellem den enkelte og verden, lokale fællesskaber, personlige historier, flettet sammen til den store samlende fortælling.

Arrangementet begynder kl. 15.00 med en fortryllende vandretur på ca. 2 km ad stierne gennem de smukke omgivelser omkring Skamlingsbanken, ledsaget af musikalske og poetiske glimt undervejs.

Kl. 16.00 opføres en enestående symfoni under åben himmel, skabt af det klassiske ensemble Lydenskab, digter Ursula Andkjær Olsen og komponist Juliana Hodkinson. Symfonien binder lokale fortællinger og områdets særlige steder sammen til en mangfoldig og samlende historie.

Efter symfonien har du kl. 18.00 mulighed for at få en helt unik middagsoplevelse ved Danmarks højeste langbord, hvor fællesskabet, lydens magi og kulturens kraft er på menuen. Tag din ven, nabo, kollega eller familie under armen og nyd en lækker tapastallerken af højeste kvalitet med råvarer fra grænselandet. Middagen vil danne rammen om en dialog, der samler os på kryds og tværs. Med Symfonien på Skamlingsbanken i ryggen vil Lydenskab spille op til en dialog om kulturens betydning og dialogens kraft.

Det hele foregår i det fri, så medbring tøj efter vejret og medbring gerne dit eget picnictæppe eller campingstole.

Dagens program:

Kl. 15.00: Vandring – gratis ved tilmelding her.

Kl. 16.00: Koncert – gratis ved tilmelding her.

Kl. 18.00: Middag – 200 kr. for voksne/ 75 kr. for børn. Billetter sælges efter først-til-mølle princippet her.

Projektet er arrangeret af Lydenskab og støttet af Kulturpuljen Trekantområdet, Haderslev, Vejle og Kolding Kommune, SparNord Fonden, Statens Kunstfond & Dansk Komponistforening.

Kilde: Kolding Museum