Nyt magasin fra Nationalpark Vadehavet – som er flyttet

Nationalpark Vadehavet har netop udgivet sit årlige magasin. 84 sider trykt i lækker kvalitet og fyldt med reportager, artikler og små nyheder om naturen, kulturen og menneskene i nationalparken.

– Læserne bliver tager med på en tur rundt i hele vores fantastiske vadehavsområde, og vi giver dem masser af inspiration og tips om hvad, hvor og hvordan, man kan komme ud og opleve Vadehavet og nationalparken, lyder det fra Nationalpark Vadehavet, der er udgiver af magasinet.

Nationalpark Magasin er lavet både til dem, der bor i vadehavsområdet, og til de mange turister og andre gæster, der kommer for at opleve det. Magasinet, der er gratis, distribueres gennem de cirka 240 nationalparkpartnere, som man kan finde fordelt over alle fire vadehavskommuner, Tønder, Esbjerg, Fanø og Varde.

Man kan finde en oversigt over partnerne på www.nationalparkvadehavet.dk. Men ellers kan man som oftest kende dem på, at de flager med nationalparkflaget og/eller har et emaljeskilt på facaden, der fortæller, at de er ’officiel nationalparkpartner’.

Man kan også få et magasin på bibliotekerne i vadehavsområdet.

Endelig kan man læse Nationalpark Magasin digitalt som e-magasin via dette link: https://issuu.com/nationalpark_vadehavet/docs/2022_nationalpark_magasin_nr._9_screen

En af artiklerne handler om en kommende vadehavsrevy, som en gruppe unge står bag. Målgruppen er også unge mennesker, men alle kan anbefales at komme til en af forestillingerne i august – humor og et godt (vadehavs)grin kender ikke til aldersgrænser.

Indholdet spænder ellers lige fra artikler om sæler, fugle, geologi, kunst, biodiversitet, historie, en tækkemand, undervisning, rav, sejlads, forskning og meget mere. Alle emner i en vadehavs-sammenhæng.

– Vi har også en herlig historie skrevet af Søren Ryge, der mindes sin barndoms badeture til Rømø. Her tog han og hans søskende livtag med tidevandet – og Ryge kommer med tip op opfordring til alle børneforældre om en hel fantastisk (og ganske gratis) dag ved Vadehavet.

Ny adresse til sekretariatet

Og så lige en lille ekstra nyhed: Nationalpark Vadehavets sekretariat får pr. 1. juli ny adresse. Vi er flyttet fra Tønnisgård på Havnebyvej 30 og cirka 3.5 km mod syd til adressen: Havnebyvej 154, 6792 Rømø.

Her – på Rømø Præstegård (som har stået tom nogen tid) – får nationalparksekretariatets medarbejdere arbejdssted i en længere periode.

– Planen er dog, at vi flytter tilbage til Tønnisgård, når Naturcenter Tønnisgård har gennemført en planlagt og meget spændende udvidelse og ombygning.

Kilde: Nationalpark Vadehavet