Nye danske pas bliver med Jellingestenene som tema igen

Ny producent af danske pas

Sidste år fik det danske pas ny producent. Det er konsortiet idpeople-Veridos, som skal stå for al dansk pasproduktion de kommende syv år. Det nye pas vil på mange punkter ligne det gamle, men sikkerheden bliver styrket på en række områder.

Det nye pas udstedes fra 1. oktober 2021. Det betyder, at alle danske statsborgere, som bestiller pas efter denne dato, får det nye pas. Det nye pas er designet med respekt for de sidste 20 års historiske tema og velkendte designmotiver. Passets omslagsfarve vil således fortsat være den velkendte rødbedefarve, ligesom det igen vil være Jellingestenene, der er passets gennemgående tema. Den primære forskel består i en opgradering af design- og sikkerhedselementerne, som gør det lettere at kontrollere passet og sværere at misbruge det.

Det gamle danske pas er stadig fuldt ud gyldigt, og er fortsat et godt og sikkert rejsedokument. Der er således ingen grund til at udskifte passet før tid. Danmark udsteder otte typer pas; dansk nationalitetspas, grønlandsk nationalitetspas, færøsk nationalitetspas, diplomatpas, tjenestepas, fremmedpas, konventionspas og provisorisk pas.

Alle otte pastyper bliver fornyet i forbindelse med skiftet af producent.

Kilde: Politiet