Ny borgerrådgiver ansat i Tønder Kommune

Sara Clausen er ansat som borgerrådgiver i Tønder Kommune Foto: Kommunikation, Tønder Kommune

Sara Clausen er tiltrådt som Tønder Kommunes nye borgerrådgiver. Hun er ansat af kommunalbestyrelsen og kan rådgive og vejlede borgerne i mødet og kommunikationen med kommunen.

Efter at have været uden borgerrådgiver et par måneder er der nu ansat en i stillingen i Tønder Kommune. Sara Clausen, 42 år, er uddannet socialrådgiver og er klar til at modtage henvendelser fra borgerne.

Borgerrådgiveren er uvildig og har til formål at rådgive borgere, der oplever at være i klemme i det kommunale system, ikke forstår afgørelser eller på anden vis har behov for råd og vejledning i mødet med kommunen.

Borgerrådgiveren arbejder uafhængigt af kommunens afdelinger og forvaltning og kan derfor have en neutral rolle i sager og have fokus på at styrke borgerens retssikkerhed og den gode kommunikation mellem kommunen og borgeren.

Borgerrådgiveren har tavshedspligt.

Man kan booke et møde med borgerrådgiveren via Tønder kommunes hjemmeside, hvor man også kan læse mere om borgerrådgiverens funktion.

Man kan skrive til borgerrådgiveren på borgeraadgiver@toender.dk, og man kan også ringe på 20 41 85 35 tirsdag mellem klokken 10 og 14 og torsdag mellem klokken 10 og 15.

Borgerrådgiveren kan ikke træffe eller ændre afgørelser, ligesom hun ikke tager ikke sager op af egen drift. Hun kan heller ikke behandle klager over det faglige indhold i kommunale afgørelser, politiske beslutninger eller personalets ansættelses forhold.

Kilde: Tønder Kommune