Nordborg: Gaming i alle former fylder Universe til Gaming Festival

Gaming i alle former fylder Universe til Gaming Festival. Pressefoto

Lørdag den 30. april fylder gaming i alle former Universe Science park. Gaming med alt hvad det indebærer fra de nyeste SIM-spil, gamer Youtubere og til den gang gaming var flippermaskiner.

Den alsiske spillevirksomhed Sailing Games ApS er med helt fremme i gaminguniverset og har udviklet et nyt eSailing SIM-spil, der skal videreføre og udvikle sporten til nye højder. Gæsterne i parken, lørdag den 30. april bliver de første, der afprøver spillet live.

”Vi glæder os meget til at lade gæsterne til Gaming Festivalen i Universe afprøve og teste det nye spil og samtidig kan vi præsentere, at Sønderborg by kommer med i spillet på grund af vores samarbejde med 2022 Optimist European Championship Sønderborg Denmark. Det er første gang Sønderborg bliver en by i en virtuel sport og så en virtuel Olympisk sport”, udtaler Thomas Bjørn-Lüthi medejer af Sailing Games ApS og fortsætter:

”Fremtiden ser meget lys ud for eSailing, der bl.a. har været en stor del af den Olympiske komite virtuelle satsning. Og for os som firma med nu 16 fuldtidsansatte og et fuldt evnetprogram 2022 i både Danmark og Tyskland, ser fremtiden også lys og spændende ud”.

Udover Sailing Games ApS kan gæsterne, der besøger parken denne lørdag møde og prøve 14 andre firmaer/foreninger, der alle har gaming som fællesnævner.

Hele Gaming Festivalen deles ind i 4 kategorier: Fremtidens fysiske spil, Sejeste SIM spil, Klassikerne og Alt det rundt om. Det giver alle gæsterne en mulighed for at prøve forskellige former for spil og tale med udstillerne om deres passion for gaming, De kendte YouTubere Lasse Vestergaard og Jørgen Bjørn er klar på ”Meet and greet” med gæsterne og dem der har interesse i at høre om livet som YouTuber eller udfordre dem i en af kategorierne på dagen.

De populære SIM-spil eller simuleringsspil er videospil, som gentager et aspekt af virkeligheden for spilleren, kommer til at fylde en del på dagen og de besøgende kan prøve at danse, køre race, sejle, spille Høvdinge bold og meget mere. De børn som er gæster på Gaming Festivalen kan også prøve at programmere og udvikle lyde til et Universespil ud fra deres egne tegninger. Hvis det er de ikke digitale spil, der trækker, er der rig mulighed for at spille brætspil og flipperspil helt tilbage fra 70érne.

Program for Gaming Festival:

Kl. 10:00 til 17:00

Fremtidens fysiske spil:

Mød og prøv HADO SIM-spil, høvdingebold.

Mød og prøv Jabii SIM-spil, boksekamp.

Leg med mobilt laserspil fra Evo Tag.

Sejeste SIM spil:

Kom til søs med eSailing fra Sailing Games ApS.

Kør SIM Racing og mød en ægte racerkører fra Momentum Racing.

Klassikerne:

Stor udstilling af flippermaskiner for alle.

Retrokonsoller med spil for alle.

Nyd et brætspil sammen med Æ´bræt fra Sønderborg.

Alt det rundt om:

Lær at programmer sammen med Coding Pirates.

Bliv klogere på E-sport hos Sønderborg E-sport.

Mød cosplayere fra Efterskolen Epos.

Dyst mod eleverne fra Frøslevlejerens efterskole i Just Dance.
Sønderjyske E-sport – Mød og dyst mod Sønderjyskes Pro FIFA hold, der er kendt fra eSuperligaen  fra Kl. 12.00 – 13.30

Kl. 11:00 til 15:00

”Meet and greet” og dyst mod Lasse Vestergaard og Jørgen Bjørn.

OBS. Der kan forekomme pauser for udstillerne.

Om Universe Science Park:

Universe Science Park er en naturvidenskabelig oplevelsespark i Nordborg på Als, hvor børn og voksne leger sig til mere interesse for videnskab og teknologi. Fonden Universe Science Park er en selvejende non-profit fond, hvis formål er at gøre børn og unge begejstrede for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. Parken er fyldt med oplevelser, der fascinerer, involverer og underholder indenfor temaerne: Science, Technology, Engineering og Math (STEM). Oplevelsesparken har årligt over 141.000 gæster, hvoraf de ca. 10 procent er skolebesøg.

Se mere på www.universe.dk