Modne bananer til lækre muffins – få opskriften her

Vi kender det sikkert allesammen. Når bananerne begynder at blive bløde, og den gule overflade får brune pletter – så er der ikke så mange, der er vilde med dem.

Men i denne her tid er der ingen grund til at fylde affaldsspanden med dem. De kan nemlig sagtens bruges.

Hjemme hos redaktøren bliver de til de skønneste banan-muffins – og de får hurtigt ben at gå på.

Opskriften er fra Arla:

Glasuren droppes – det er jo bare sukker.

Husk at lade dem køle af – det dufter godt i hele huset.

Æg2
Sukker (ca. 1¾ dl)150 g
Vaniljesukker1 tsk
Hvedemel (ca. 3½ dl)200 g
Bagepulver2 tsk
Smør125 g
Modne bananer2
Mørk chokolade (ca. 55% kakao)100 g
Muffinsforme12
Glasur
Flormelis (ca. 2 dl)100 g
Kakaopulver1½ spsk
Kogende vand

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
  • Bland hvedemel med bagepulver.
  • Smelt smørret ved svag varme og afkøl.
  • Rør mel og smeltet afkølet smør i æggemassen sammen med moste bananer og grofthakket chokolade.
  • Fordel dejen i 12 papirmuffinsforme (a ca. 1 dl) og bag dem midt i ovnen.
Glasur
  • Rør flormelis med kakao og lidt vand til en glasur. Kom glasuren i en frysepose, klip et lille hul i hjørnet og dekorer kagerne.
Bagetid
  • 15-20 min. ved 200° – traditionel ovn.