Vi kender det sikkert allesammen. Når bananerne begynder at blive bløde, og den gule overflade får brune pletter – så er der ikke så mange, der er vilde med dem.
Men i denne her tid er der ingen grund til at fylde affaldsspanden med dem. De kan nemlig sagtens bruges.
Hjemme hos redaktøren bliver de til de skønneste banan-muffins – og de får hurtigt ben at gå på.
Opskriften er fra Arla:
Glasuren droppes – det er jo bare sukker.
Husk at lade dem køle af – det dufter godt i hele huset.
Æg | 2 |
---|---|
Sukker (ca. 1¾ dl) | 150 g |
Vaniljesukker | 1 tsk |
Hvedemel (ca. 3½ dl) | 200 g |
Bagepulver | 2 tsk |
Smør | 125 g |
Modne bananer | 2 |
Mørk chokolade (ca. 55% kakao) | 100 g |
Muffinsforme | 12 |
---|
Glasur
Flormelis (ca. 2 dl) | 100 g |
---|---|
Kakaopulver | 1½ spsk |
Kogende vand |
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
- Bland hvedemel med bagepulver.
- Smelt smørret ved svag varme og afkøl.
- Rør mel og smeltet afkølet smør i æggemassen sammen med moste bananer og grofthakket chokolade.
- Fordel dejen i 12 papirmuffinsforme (a ca. 1 dl) og bag dem midt i ovnen.
Glasur
- Rør flormelis med kakao og lidt vand til en glasur. Kom glasuren i en frysepose, klip et lille hul i hjørnet og dekorer kagerne.
Bagetid
- 15-20 min. ved 200° – traditionel ovn.