Miljøministeren afslører ”skod-kunst”

I dag den 1. juli 2020 skyder miljøminister Lea Wermelin kampagnen #SkodfritDanmark i gang på Amager Strandpark, hvor hun samtidigt afslører en stor ”skod-installation,” der skal være med til at synliggøre problemet med cigaretskod i naturen.

1. juli 2020

I en ny sommerkampagne opfordrer miljøminister Lea Wermelin danskerne til at huske på, at cigaretskod er affald, der ikke bør ende i naturen. Cigaretskod er lavet af plastik, og når de nedbrydes i naturen, bliver de til mikroplast. Skod indeholder desuden giftstoffer og tungmetaller, der kan gøre skade på vores miljø.

Installationen består af 30 store skod i træ – en slags cigaretpakke af den tunge slags. De 30 store skod, fordelt på et strandstykke, skal minde os alle sammen om, at der er store problemer forbundet med cigaretskod i naturen. Cigaretskod forsvinder ikke, men nedbrydes til mikroplast, og det er dyrt at fjerne dem. Naturen har brug for vores hjælp til at være natur – og ikke skraldespand.

Opfordringen går ud til de mange danskere, der i år skal nyde den unikke danske natur lidt ekstra, når sommerferien skal holdes på de danske strande og i de grønne skove.

Be the first to comment on "Miljøministeren afslører ”skod-kunst”"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*