Marieskolen i Tønder: Skolepatruljen bliver hyldet i vinterkulden

Billedtekst: Skolepatruljen en sommermorgen – i uge fem er vejret noget anderledes. Pressefoto

Den Sureste uge. Uge 5. For mange af os er januar og februar nogle lange, mørke og kolde måneder. Men når vi andre synes, at månederne er svære at komme igennem, skal vi tænke på vores skolepatruljer. På Marieskolen hylder vi hele uge 5 vores skolepatruljeelever. Fordi de, selv i Den Sureste Uge, troligt står og hjælper kommunens børn over trygt over vejen hver morgen.

– Selvom mørket i starten af februar er overvældende, er der stadig lyspunkter i form af skolepatruljernes reflekterende veste. I uge 5 giver vi skolepatruljen et ekstra klap på skulderen i Den Sureste Uge.

Du sidder i din bil på vej til arbejde, og udenfor er det mørkt, koldt og vådt, men bilens sædevarme luner heldigvis dejligt. Lidt længere fremme ser du skolebørn i gule veste, som troligt står ved skolen og hjælper de mindste elever over vejen, selvom uge 5, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring har døbt ”Den Sureste Uge,” er en af de koldeste og mest regnfulde uger på året. Skolepatruljerne landet over står nemlig på pletten hver eneste dag og gør en frivillig indsats for at øge trygheden på skolevejen – også når vejret gør modstand.

– Derfor hylder vi på Marieskolen i uge fem vores skolepatrulje ved at bakke op om deres indsats og på coronavenlig vis give dem et klap på skulderen i form af varm kakao og boller sponseret af Rema1000 i Tønder og en lille goodie-bag med sponsorerede ting også fra Rema1000. Foruden dette vil der også blive holdt tale af skoleleder Birgitte Klippert og en digital tale af borgmester Jørgen Popp Petersen. Vi vil ugen igennem dele ud af historier, billeder eller klip om/med skolepatruljen på vores sociale medier.

Vi har som noget nyt også valgt at kåre Årets Skolepatruljeelev, som er en elev, der har gjort lidt ekstra for alle de andre i skolepatruljen. Elevens billede vil komme op og hænge på skolen og eleven vil få en lille præmie. Når restriktionerne åbner op for at vi må lidt mere sammen, tager den skolepatruljeansvarlige lærer, Sandra Bucka, eleverne en tur med i biografen og får pizza inden eller efter filmen.

– Vi opfordrer alle, der i uge fem møder skolepatruljeeleverne til at sende dem et ekstra smil.

Kilde: Marieskolen