Mads fra Bylderup-Bov er ny danmarksmester i karrosseriteknik

Mads Kryger tog imod titlen som Danmarks bedste karrosseritekniker. Han er i lære hos Bil & Co. og går på College360. Pressefoto - DM i Skills 2024

Mads Kryger fra Bylderup-Bov har vundet DM i Skills 2024 for karrosseriteknik.

Lørdag talte Mette Frederiksen ved afslutningsceremonien i Roskilde, hvor Søren Heisel, Tomas Breddam og Poul Nyrup Rasmussen overrakte medaljer.

Knap 300 unge deltagere har over tre dage konkurreret om at blive den allerbedste indenfor deres fag, og lørdag kulminerede dette års DM i Skills med kåringen af danmarksmestrene på 47 erhvervsuddannelser.

Her kunne Mads Kryger tage imod titlen som Danmarks bedste karrosseritekniker. Han er i lære hos Bil & Co. og går på College360.

– Det er helt vildt at være danmarksmester. I aften skal jeg bare drikke nogel øl og noget i den retning, fortalte en glad vinder.

Statsministeren hyldede vinderne

Ved afslutningsceremonien deltog statsminister Mette Frederiksen med en hilsen til vinderne.

– I dag kårer vi de bedste af de bedste. Jeres stærke faglige stolthed smitter og inspirerer mange efter jer. I repræsenterer alle sammen en dyb kærlighed til helheden og til detaljer. Det er det, der smitter os andre. Når I giver os lov til at kigge ind i jeres faglige rum. […] Der hersker stadig en kedelig fortælling mange steder i vores samfund. At det at tage en faglig uddannelse er mindre fint eller mindre vigtigt end at tage en boglig uddannelse. Intet kunne være længere væk fra sandheden, og det beviser I i de her dage, lød det fra Mette Frederiksen.

Danmarks største uddannelsesevent

DM i Skills, Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang årligt. Med knap 300 deltagere fra 47 fag og op mod 70.000 besøgende er det Danmarks største uddannelsesevent.

Næste DM i Skills bliver i 2026 i Hjørring. I 2025 skal Danmark være vært for EuroSkills, som bliver holdt i Herning. 

Kilde: DM i Skills