Kræftens Bekæmpelse Tønder og Fysiologisk v/fysioterapeut Lene Krogh indleder samarbejde.

Kræftens Bekæmpelse Tønder har forskellige tilbud til kræftramte. Bl.a varmtvands-træning i Tønder svømmehal, hesteassisteret guidning og en mandegruppe.

Det nyeste tilbud for brystkræftramte kvinder i Tønder Kommune, som er medlem af Kræftens Bekæmpelse, er træning hos fysioterapeuten.  Holdene tænkes at være et ugentligt formiddags- og et eftermiddagshold.  Tirsdage og torsdage. Som andre hold hos Kræftens Bekæmpelse, er det gratis at deltage, hvis man er medlem af Kræftens Bekæmpelse. Man tilmelder sig hos fysioterapeuten.

Tanken bag, er at brystkræftramte kvinder her kan være sammen om at træne. Det er meningen, at der startes op med at holdet mødes i salen, hvor fysioterapeuten leder gennem øvelser, der styrker og strækker musklerne i bryst og krop. Både for at få gang i muskler og sener, men også for at forebygge hårde ar og stive muskler.

Skulle der være interesse for det, vil der være mulighed for, at fortsætte træningen i fitnesscenterets maskinpark. Alt sammen under kyndig vejledning af en fysioterapeut.

Formand for Kræftens Bekæmpelse Tønder Afd., Annegrethe Henriksen udtaler:

– Vi har gennem et stykke tid, gerne villet have sat noget i gang for brystkræftramte kvinder i Tønder Kommune. Det har ikke tidligere været muligt, men nu har vi fået mulighed for, at samarbejde med fysioterapeut Lene Krogh/Fysiologisk. Det er vi meget glade for, og glæder os til at starte holdene op. Det sker i uge 43.

Fysioterapeut Lene Krogh, indehaver af FysioLogisk og fitnesscenteret i Vestergade i Tønder, udtaler:

– Jeg blev meget glad da Kræftens Bekæmpelse Tønder Afd. kontaktede mig og fremlagde deres forslag. Her i klinikken har vi altid ment, at det et vigtigt at holde sig i gang. Specielt efter en operation.
– Vi støtter gerne op om dette tiltag, og kan bidrage både med dygtige fysioterapeuter, men også med en uddannet lymfødem terapeut, fysioterapeut Christine Nielsen. I forhold til brystkræft, er det vigtigt at få gang i lymfesystemet så der ikke dannes lymfødem.
– Holdene vil selvfølgelig få en fysioterapeut stillet til rådighed i den tid de er til træning hos os, slutter fysioterapeut Lene Krogh.

Fakta

Også i Tønder Kommune er der registrerede kvinder med brystkræft.

Hvert år får 4.694 kvinder i Danmark konstateret brystkræft.

Hvert år dør 1.120 kvinder i Danmark af brystkræft.

Overlevelsen er efter 1 år 97 %, efter 5 år 87 %.

*Overlevelsen er defineret som ’relativ overlevelse’ for patienter diagnosticeret 2012-2016. Den relative overlevelse er et skøn over, hvor mange der overlever en bestemt kræftsygdom i f.eks. 1 eller 5 år efter diagnosen. Den ’relative overlevelse’ svarer altså til overlevelsen, hvis døden kun skyldes den konkrete kræftform.

**Efter 5-10 år vil risikoen for at dø af ens sygdom være meget mindre, så det næsten svarer til resten af befolkningen.

Kilde: Kræftens Bekæmpelse’s statistik om brystkræft.

Annonce:

Be the first to comment on "Kræftens Bekæmpelse Tønder og Fysiologisk v/fysioterapeut Lene Krogh indleder samarbejde."

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*