Kongeparret modtages om eftermiddagen i Gråsten

Kronprinsparret - kongen og dronningen. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Modtagelsen af Kongeparret tirsdag den 9. juli 2024 sker på Gråsten Torv kl. 16.

H.M. Kongen og H.M. Dronningen fortsætter den tradition, som H.M. Dronning Margrethe praktiserede i mange år i forbindelse med sommeropholdet på Graasten Slot. Nemlig at blive modtaget på Torvet i Gråsten.

Det sker i år tirsdag den 9. juli kl. 16. Ved modtagelsen i Gråsten er den røde løber rullet ud, og der vil være faner og flag samt blomsterpige og musik. Borgmester Erik Lauritzen præsenterer byrådsmedlemmer og direktører fra Sønderborg Kommune, hvorefter borgmesteren holder en kort velkomsttale.

Som noget nyt vil Kongeparret, efter modtagelsen på Torvet i Gråsten, gå fra Torvet til Graasten Slot via Slotsgade. Det er under forudsætning af, at vejret tillader det.

Det glæder borgmester Erik Lauritzen, for der forventes mange tilskuere til modtagelsen, da det er første gang, Kongeparret modtages i Gråsten.

– Vi ser frem til, at Gråsten bliver residens, når Kongeparret flytter ind på Graasten Slot, og vi glæder os til at modtage Kongeparret i Gråsten. Vi er overbeviste om, at rigtig mange mennesker ønsker at være med til modtagelsen, og derfor er vi meget glade for, at Kongeparret går fra Torvet til slottet. Det vil give de mange borgere og turister – der ikke kan være på Torvet – mulighed for at ønske Kongeparret en god sommerferie langs ruten, siger borgmesteren.

Kongeparrets modtagelse på Torvet i Gråsten vil betyde trafikale ændringer på dagen, og dem melder Sønderborg Kommune ud snarest. Det vil blandt andet handle om lukning af veje i Gråsten midtby samt parkeringsmuligheder på dagen.

Kilde: Sønderborg Kommune