– Kom til GRATIS åbent hus-arrangement på Hestholm – det kommende Museum Wegner i Tønder

Museum Wegner inviterer til et kig ind i bygningen, der kommer til at rumme det kommende Museum Wegner. Det sker ved et åbent hus-arrangemet lørdag og søndag den 25. og 26. november. Foto: Museum Wegner/Kurt Gabs

Hestholm – det kommende Museum Wegner inviterer til Åbent Hus lørdag den 25. november kl. 10 – 16 og søndag den 26. november kl. 11 – 16.

Der er GRATIS adgang for alle interesserede.

Der vil være mulighed for køb af kaffe/kage.

Både lørdag og søndag er der oplæg om projektet Museum Wegner og Hestholm som bygning både kl. 11, kl. 13 og kl. 15.

– Når vi afholder et åbent hus-arrangement på værftsgården Hestholm den sidste uge i november, er det med udgangspunkt i de mange forespørgsler, som vi har modtaget i forbindelse med offentliggørelsen af placeringen af museet”, fortæller direktør for foreningen Museum Wegner, Anne Blond.

– Vi glæder os til at fremvise stedet og den historiske bygning, der kommer til at rumme et museum for Tønders verdenskendte bysbarn.

Museum Wegner inviterer til et kig ind i stuerne på Hestholm, der kommer til at rumme det kommende Museum Wegner. Foto: Museum Wegner

Fakta:

Museum Wegner baserer sig på visionen om at skabe et levende sted for den viden og de mange fortællinger, der direkte eller indirekte kan udledes af Wegners omfattende virke som møbelarkitekt. Det er museets formål at kunne bidrage til en øget national forståelse af kvaliteten og betydningen af dansk kunsthåndværk og design. Dette skal bl.a. ske ved at være aktiv i sin internetbaserede formidling, ved fysisk at kunne tiltrække udenlandske gæster på baggrund af et ambitiøst udstillingsprogram og en unik museumsbygning, ved fagligt at sætte Wegner i internationale designkontekster, ved at forske – gerne i et internationalt samarbejde og arrangere særudstillinger med institutioner i udlandet. Desuden ved at låne globalt ud af samlingen. I et lokal perspektiv skal museet være en dynamisk helårsinstitution, der gennem bygningens rolige atmosfære, forskellige formidlingstiltag og stedets sekundære tilbud såsom lokaleudlejning og cafédrift, bliver et populært og hjemligt sted for lokalbefolkningen i Tønder.

Se mere på www.museumwegner.dk

Der kommer en sti-forbindelse mellem byen Tønder og det kommende Museum Wegner, når det står færdigt. Foto: Museum Wegner.

Hans J. Wegner

Hans J. Wegner blev født i Tønder i 1914 og døde i Gentofte i 2007. Efter en uddannelse som snedker i Tønder i 1932 kommer han tre år senere til København, hvor han går på Kunsthåndværkerskolen. Efter flere udstillinger i samarbejde med snedkermester Johannes Hansen på Snedkerlaugsudstillingerne i København, får han sit internationale gennembrud i 1950. Wegner blev mest kendt som en fabelagtig stoledesigner. Han har fx designet både: Den Runde Stol (The Chair), Påfuglestolen, Y-stolen og Bamsestolen. I dag er 200 af hans møbelmodeller i produktion i Danmark.

Hestholms historie

Værftsgården Hestholm syd for Tønder var i mange år et kancelligods, der var ejet af Gottorp-hertugerne og senere kongen. Gården nævnes første gang i 1445, og de ældste dele af bygningerne stammer fra 1595. I 1606 blev ladegårdsdriften på Hestholm nedlagt og jorderne blev bortforpagtet. Gården gik over i privateje i 1699 og har været privatejet siden. I 1779 udskiltes en del af jorden til den nye går Mejerholm, der også havde status som kancelligods. Den nuværende hovedbygning menes at stamme fra sidst i 1700-tallet. I 1970 opførtes et staldkompleks og stråtagene afløstes af eternittag. I 1975 blev stuehuset restaureret.

Kilde: Museum Wegner