Jørgen Smed fra Vilstrup er Årets Idrætsleder 2024 i DGI Sønderjylland

Jørgen Smed fra Vilstrup Ungdoms- og Idrætsforening blev hyldet som Årets Idrætsleder 2024 i DGI Sønderjylland. Foruden den fornemme titel medfølger også et beløb på 3.000 kr. til prismodtageren. Foto: DGI

Onsdag aften kunne Jørgen Smed fra Vilstrup Ungdoms- og Idrætsforening modtage prisen som Årets Idrætsleder 2024 foran 100 deltagere til DGI Sønderjyllands årsmøde.

Valgt blandt mange gode indstillinger


Formanden i Vilstrup Ungdoms- og Idrætsforening, Peder Ellegaard, havde sendt den flotte indstilling på Jørgen Smed, hvori der bl.a. stod, at ”de med Jørgen som frivillig i foreningen havde fået en 3-i-1 i samme person,” fordi Jørgen Smed har flere roller i foreningen som både instruktør, bestyrelsesmedlem og ildsjæl:

”Det er helt afgørende for en lokal forening som os, at vi har frivillige som Jørgen Smed, der hele tiden sørger for at opsøge ny viden, som vi aktivt kan bruge til at udvikle vores forening og samtidig er Jørgen en enormt god ildsjæl, der viser foreningens ansigt udadtil både på sociale medier og som netværk til forskellige arrangementer,” siger Peder Ellegaard, formand i Vilstrup Ungdoms- og idrætsforening.

10. største forening i Haderslev Kommune


Når man kigger på de nyeste medlemstal fra CFR ligger Vilstrup Ungdoms- og Idrætsforening på en 10. plads over de største foreninger i Haderslev med sine 534 medlemmer og med en lille medlemsfremgang siden sidste år. Det vidner også om en forening, der følger med tiden og er gearet til at tilpasse sig omgivelserne. 

Spørger man prismodtageren selv er ambitionerne høje på foreningens vegne:

”Vi vil gerne være den åbne forening, der flytter sig efter de lokale behov og interesser. Med andre ord vil vi gerne være lokalbefolkningens forening, hvor vi er rammen om det som de efterspørger. Vores forening må gerne være det sted og frirum, hvor vi kan være med til at facilitere aktiviteter, der sikrer at folk kan være sammen om fælles interesser. Samtidig er min agenda, at VUIF er en vigtig aktør til at formidle udadtil og hente inspiration hjem til foreningen,” siger Jørgen Smed, bestyrelsesmedlem i Vilstrup Ungdoms- og Idrætsforening og modtager af Årets Idrætslederpris. Dette underbygges også af et opslag på foreningens egen Facebookside, hvor bl.a. den nye padelbane har trukket mange nye medlemmer:

Kilde: DGI