I Tønder er de både klar til det store julemandsoptog og de sønderjyske frokoster

Traditionen tro. Hos KongChristian på gågaden i Tønder hænger julemandens tøj til tørre. - Vi sørger for at han altid har rent tøj på, lyder det fra Lotte hos specialforretningen KongChristian. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Lørdag den 4. november 2023 kl. 13.00 går starten på det store julemandsoptog fra Kvickly Tønder op igennem gågaden til Torvet.

Og Julebyen Tønder er i skrivende stund ved at blive helt klar til næsten to hele måneder med jul. Den prægtige julebelysning, Den Flyvende Julemand, Julemandsvækning, Julebanko, GRATIS Julenissegrød den 23. december kl. 12.00 på Torvet og meget mere. Hele programmet kan ses her.

Julemandens tøj skal også vaskes og tørres

– Vi har mange børnehaver og andre, der kigger ned til os hos KongChristian for at få et kig på julemandens undertøj og tøj, der hænger til tørre hos os, fortæller Lotte Fra KongChristian på gågaden i Tønder.

Hos Kvickly Tønder startede de i dag med salget af deres lækre kålpølser og grønlangkål. Og det var slagtermester Jan Henriksen, der stor for smagsprøverne i dag og igen i morgen.

– Ingen sønderjysk nytår uden kålpølser og grønlangkål, og det må heller ikke gerne mangle på en sønderjysk julefrokost, lyder det fra slagtermesteren.

Traditionen tro. Hos Kvickly Tønder er de klar med med lækre sønderjyske kålpølser og grønlangkål. – Begge dele hører til en sønderjysk julefrokost og nytårsmaden, lyder det fra slagtermester Jan Henriksen, Kvickly Tønder. Foto: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk