Hvad betaler du for at holde varmen i stuen? Fjernvarmepriserne i Danmark: Fra 43.999 kr. og ned til 6.271 kr. om året for samme standardhus

Fjernvarmepriserne steg i andet halvår af 2023. Det viser Forsyningstilsynets seneste prisstatistik, der afspejler de fjernvarmepriser, der var gældende i januar 2024.

Statistikken viser, hvordan varmepriserne i gennemsnit steg med 7,4 pct. i andet halvår af 2023. Ser man på udviklingen for hele året, var der tale om en mindre prisstigning på 3,7 pct.

Markante forskelle mellem fjernvarmeværkerne

Den nye prisstatistik viser fortsat markante forskelle i prisudviklingen mellem de forskellige værker. Blandt værkerne med de største stigninger ses prisstigninger på op mod 62 pct. fra januar 2023 til januar 2024. Omvendt er der også værker, hvor priserne faldt med op til 47 pct. i samme periode.

Der er også fortsat meget stor forskel i priserne for opvarmning af et standardhus fra værk til værk. Den højeste pris ligger på 43.999 kr. pr. år og den laveste pris ligger på 6.271 kr. pr. år.

Forskellige priser på tværs af landsdele

Det er ligeledes fortsat stor variation i priserne, når man kigger på de forskellige landsdele. I januar 2024 var forskellen mellem de højeste og de laveste priser 6.550 kr., på tværs af landet. Den billigste gennemsnitlige fjernvarmepris forekom på Fyn og de nærtliggende øer, mens den dyreste gennemsnitspris kunne findes på Bornholm.

Forsyningstilsynet offentliggør prisstatistikken to gange om året med priser gældende for henholdsvis januar og august.

Se fjernvarmepriserne for hele landet – Klik her

Prisstatistikken og den tilhørende rapport kan findes her

Kilde: Forsyningstilsynet