HADERSLEV: Udeservering bliver enklere og gratis for restauratører

Det skal være nemmere for Haderslev Kommunes restauratører at servere kaffe og burgere i det fri.

Fremover kræver det ikke en tilladelse at stille inventar op, hvis man følger retningslinjerne, og man skal heller ikke betale for pladsen foran facaden. Udvalget for Plan og Miljø har vedtaget nye retningslinjer for benyttelse af offentlige arealer.

De nye retningslinjer giver alle restauratører mulighed for at lave udeservering ved facaden, så længe de friholder 1,20 meter fortov til fodgængerne. Tidligere skulle man betale for at bruge arealet foran sin café eller restaurant. Men nu kan caféer og restauranter, ligesom forretningerne, råde over arealet langs facaden uden betaling.

”Vi vil gerne gøre det attraktivt for restauratørerne at lave udendørs servering, da det er med til at skabe liv og aktivitet i byerne. Derfor bliver det fremover gratis at bruge arealet foran sin café eller restaurant”, siger Thomas Vedsted, der er formand for Udvalget for Plan og Miljø, i en pressemeddelelse i dag.

Derudover skal butikker og caféer heller ikke længere søge en tilladelse for at stille inventar foran deres facade, så længe retningslinjerne overholdes. Samtidig åbnes der for muligheden for at lade sit inventar stå ude om natten.

”Det skal være nemt at drive forretning i vores kommune. Derfor har vi helt fjernet kravet om at søge tilladelse til udeservering, og vi har gjort det muligt for både restauratører og butikker at lade deres inventar stå ude, hvis de ønsker det”, siger Thomas Vedsted.

To steder i Haderslev by gælder der dog særlige retningslinjer. Det er den smalle del af Nørregade, fra Torvet til Slotsgade, hvor kravet om de 1,20 meters fortov ikke kan overholdes. Her kan man søge om en lempelse, så der kun skal friholdes 60 cm fortov fra vandrenden. Derudover er der på den smalle del af Jomfrustien lavet ledelinjer for svagtseende, hvor der skal friholdes 50 cm på hver side.

Det nye regulativ gør det også muligt at opsætte plakater for arrangementer uden tilladelse, hvis retningslinjerne overholdes. Skal man servere alkohol udendørs, skal der fortsat søges bevilling til dette ved bevillingsnævnet.

Be the first to comment on "HADERSLEV: Udeservering bliver enklere og gratis for restauratører"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*