Haderslev skubber kåring til næste år

Aflysning af kåringen af årets Æreshertug

Den første lørdag i juni danner traditionelt rammen for udnævnelsen af ”Årets Æreshertug”. I 2020 bliver den tradition afbrudt. Corona-krisenmedfører desværre, at det ikke vil være muligt at gennemføre æreshertugskåringen under sundhedsmæssige forsvarlige omstændigheder og under de festlige former, som kåringen af årets æreshertug foregår under.

”Vi er i en helt særlig situation i disse tider og det er klart, at vi også med et arrangement som kåring af årets æreshertug, skal agere ansvarligt og i respekt for både sundhedsmyndighedernes anvisninger og arrangementets ånd og form. Vi vender stærkt tilbage i 2021, og jeg vil på kommunens vegne glæde mig til, at vi igen kan ære en borger fuldt fortjent og i følge den skik og tradition vi har fulgt siden 1974,” siger borgmester H.P. Geil i en pressemeddelelse i dag.

For gruppen af tidligere æreshertuger i Haderslev Kommune betyder den årlige æreshertugkåring noget helt særligt.

”Det er altid en særlig dag, når der udnævnes en ny æreshertug. Det er festdag – både for den nye æreshertug og for de tidligere æreshertuger. Desværre kan kåringen ikke afvikles under de nuværende omstændigheder. Derfor bakker vi tidligere æreshertuger op om at aflyse kåringen i 2020 – og vil gerne opfordre borgerne i Haderslev Kommune til allerede nu at overveje, hvem der har fortjent hæderen i 2021, siger Vagn Mattson, talsmand for æreshertugerne i Haderslev Kommune

Kåringen af årets æreshertug 2020 skulle efter planen havde fundet sted lørdag d. 6. juni på Torvet i Haderslev. Kåringen af årets æreshertug 2021 forventes at finde sted lørdag d. 4. juni 2021.

Fakta om kåringen af årets æreshertug:

Der er siden 1974, med undtagelse af 3 år i starten af 1980’erne, blevet kåret en æreshertug i Haderslev Kommune.

Der er udnævnt 43 æreshertuger siden 1974, og tæller bl.a.  navne som: Poul Schlütter, Ole Olsen, Louis Ehlers, Teatret Møllen og Svend og Sanne Brodersen. I 2019 blev Claus Dall, Haderslev Fodboldklub, tildelt den fornemme hæder.

En æreshertug er en borger, der har gjort sig positivt bemærket, har gjort noget for kommunen, har skabt øget interesse for kommunen og dens aktiviteter, har medvirket til at gøre Haderslev bedre, sjovere og mere attraktiv at bo i.

Be the first to comment on "Haderslev skubber kåring til næste år"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*