Groft hæleri – Udleveret fra Tyskland – og dømt samme dag

En 38-årig litauisk mand er blevet dømt ved Retten i Sønderborg i en sag om groft hæleri. Manden blev udleveret af tysk politi til UKA Vest, der har efterforsket sagen.

En 38-årig litauisk mand fik tirsdag ved Retten i Sønderborg en straksdom på 60 dages fængsel samt udvisning med et indrejseforbud i seks år i en sag om groft hæleri.

Den 38-årige var sigtet og tiltalt for hæleri af en havetraktor og fire cykler, der var blevet stjålet fra en virksomhed i Svendborg Kommune i perioden mellem den 17. og 18. juli. Han erkendte forholdet.

Den 38-årige blev anholdt af tysk politi i Schleswig-Holstein den 19. juli i en varebil med de stjålne genstande, efter at betjentene havde stoppet køretøjet og fattet mistanke til tingene i varerummet.

Den litauiske mand blev med en retsanmodning udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi tirsdag morgen, hvorefter retsmødet fandt sted.

Sagen har været efterforsket af UKA Vest, da der er tale om en sag om omrejsende kriminelle udlændinge, der har opereret via den dansk-tyske landegrænse, og hvor hændelserne kan være sket flere steder i Danmark. 

Af samme årsag fandt retsmødet også sted ved Retten i Sønderborg.


Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi