GRATIS teateroplevelse i Tønder på Torvet onsdag den 13. juli

Lige om lidt går Teatret Møllen i luften med programmet til den kommende sæson. Ventetiden til næste sæson bliver dog lidt kortere i år, når teatret tyvstarter sæson 22/23 med den omrejsende landevejsforestilling ”Den vægelsindede”.

En forestilling, der til sommer skal spille udendørs på ladet af teatrets røde lastbil rundtom i regionen – og nu helt gratis for publikum.

”Den vægelsindede” er en komedie baseret på den gammelkendte historie af Ludvig Holberg. Historien
handler om den indtagende, men lunefulde modehandlerenke Lucretia, der får forvildet sig ind i et
kærlighedsdilemma mellem to søskendepar. Samtidig lider Lucretia af svære humørsvinger, der mildest talt gør hende en lille smule utilregnelig – til stor forvirring for personerne omkring hende.
Teatret Møllen samarbejder blandt andre med Tønder Kommune om forestillingen, der som følge deraf kan tilbyde forestillingen helt gratis for alle tilskuere i hele kommunen. Et faktum, der glæder teaterchef Nikolaj Mineka, der håber, at det gratis tilbud kan være med til at lokke flere tilskuere til at opleve forestillingen og være med til at give dem en festlig og frigjort aften ”i teatret”.
”Vi har været meget igennem med først COVID-19 og nu med krig i Europa. Derfor tror jeg, der er brug for noget, der kan samle folk, og det håber jeg, at ”Den vægelsindede” kan være med til. Jeg glæder mig til at komme ud og se forestillingen spille forskellige steder i kommunen, og jeg håber, at folk vil have lyst til at krydse kommunegrænserne og opleve forestillingen udenbys,” siger Nikolaj Mineka.

En mobil teaterscene


”Den vægelsindede” spilles onsdag den 13. juli kl. 19.00 i Tønder på Torvet. Herefter bliver den mobile teaterscene i bedste Transformer-stil pakket sammen, og så kører forestillingen videre rundt til forskellige
spillesteder både her i landet og syd for grænsen.

I forestillingen medvirker Teatret Møllens faste ensembleskuespillere, Klaus Andersen og Connie Tronbjerg.
Derudover er Thomas C. Rønne og Ane Hele Hovby, der tidligere har medvirket på Møllen i blandt andet ”Det ensomme hjerte”, også med i forestillingen. Den sidste mand på scenen er det unge talent Nadia Jasmin Nielsen.
”Det bliver en herlig mikstur af gamle og nye ansigter, som vi skal slippe løs på en lastbil i det fri, og jeg
glæder mig til, sammen med de fem skuespillere, at tage fat på forestillingens mildest talt vanvittige
persongalleri,” siger forestillingens instruktør, Rasmus Ask.

Se mere om turneen her.

Kilde: Teatret Møllen