Grænsekontrol: Seks tyve fængslet – en menneskesmugler sigtet

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

I weekenden blev seks rumænere anholdt på vej ud af landet med tyvekoster. Onsdag og torsdag gennemførte politiet flere kriminalitetskontroller, der blandt andet afslørede en menneskesmugler.

UKA Vest gennemførte onsdag og torsdag kriminalitetskontrol nord for grænsen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) under Syd- og Sønderjyllands Politi har stort fokus på at stoppe gerningsmænd på vej ud af landet med tyvekoster. I weekenden blev seks rumænere anholdt og varetægtsfængslet. De seneste to dage har UKA Vest desuden gennemført kriminalitetskontroller, der blandt andet afslørede en menneskesmugler.

Lørdag aften blev to rumænske mænd anholdt af betjente fra UKA Vest ved en almindelig udrejsekontrol. Anholdelsen skete, efter der i rumænernes bil blandt andet blev fundet professionelt værktøj stjålet på byggepladser i hovedstadsområdet. De to mænd blev søndag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i 15 dage, sigtet for indbrudstyveri.

Søndag formiddag stoppede betjente fra UKA Vest en rumænsk varebil med trailer i en almindelig udrejsekontrol på den sønderjyske motorvej nær grænsen. Køretøjet var på vej ud af landet. Varebil og trailer var fyldt med diverse elektronik, professionelt el-håndværktøj, fladskærms-tv, tøj og sko, som politiet formoder stammer fra indbrud. De fire mænd i bilen blev anholdt og sigtet for indbrudstyveri. Mændene blev mandag varetægtsfængslet i 14 dage.

Udover de daglige udrejsekontroller gennemfører Syd- og Sønderjyllands Politi også jævnligt kriminalitetskontroller i grænselandet, hvor et større antal køretøjer og personer bliver kontrolleret.

Onsdag blev 522 køretøjer og 630 personer kontrolleret i et område mellem Abild og Uge, mens der torsdag var kontroller fra Sofiedal til Rudbøl.I torsdagens kriminalitetskontrol blev 320 køretøjer og 580 personer kontrolleret. Kontrollerne resulterede blandt andet i anholdelse af en herboende syrer, der havde hentet en person i Tyskland og kørt over grænsen for en mindre pengebeløb. Den syriske mand blev sigtet for menneskesmugling

. Udlændingekontrolafdeling Vest gennemfører jævnligt kriminalitetskontroller i grænselandet. Kriminalitetskontrollerne omfatter både ind- og udrejsekontrol. Indrejsekontrollen har blandt andet fokus på indsmugling af ulovlige genstande, mens udrejsekontrollen har fokus på udførsel af tyvekoster, hvidvasksager m.v.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi