– Gør fordelene og udfordringerne ved livet på landet synlige – de gør det syd for grænsen

"Jeg bor i landsbyen, fordi mine grøntsager ikke kun vokser i supermarkedet," siger Franzi Bäker fra Posthof. Pressefoto

Fotokampagnen af BUND SH-projektet “Landwärts – Shaping the future in rural communities” Vær med til at skabe fremtiden, er en fantastisk god idè, der sagtens kunne bruges i Sønderjylland.

Og måske kunne være med til at endnu flere fik øjnene op for hvor godt det er at leve her.

– Send billeder af yndlingssteder eller problemområder i din landsby til landwaerts@bund-sh.de senest den 5. november, lyder opfordringen syd for grænsen.

Fordi jeg kender brandmændene her ved navn. For jeg er glad for æblehøsten fra min egen have. For mine børn kan grave i mudderet her.

Eller hvorfor kan du lide at bo på landet?

Foreningen for Miljø og Naturfredning, Slesvig-Holstens Statsforening (BUND SH) vil gerne give livet i landsbyen i Slesvig-Holsten et ansigt og opfordrer alle, der elsker landdistrikter, til at deltage i projektets fotokampagne. “Landwärts – Future in Rural “Shaping communities”.

Projektet har til formål at udvikle nye visioner og politiske krav til bæredygtige landdistrikter. Udfordringer som social sammenhængskraft, klimaneutral mobilitet og bevarelse af naturområder kræver her helt andre svar end i byområder.

Betingelserne for deltagelse: Skriv en kort tekst under mottoet “Jeg bor i landsbyen, fordi…” hvad fordelen er ved at bo på landet – eller “Jeg bor i landsbyen, selvom…” om udfordringerne. Send teksten og et tilsvarende billede til landwaerts@bund-sh.de senest den 5. november 2023. Der er også skabeloner til at udfylde på denne e-mailadresse, for det er bedst at henvise til et specifikt eksempel og tage et billede af dig selv med et stykke papir i hånden foran dit yndlingssted i landsbyen, klubhuset eller det forladte busstoppested. Tag gerne et separat billede for hver besked. Du behøver ikke selv at være synlig på billederne, men BUND SH vil gerne vise, hvor mange der røres af dette emne.

Kilde: BUND SH