Genforeningsbussen 2020 kører ud i det sønderjyske

Museum Sønderjylland har fyldt Genforeningsbussen 2020 godt op med både diesel, håndsprit og den gode genforeningsånd. Den 1. juli 2020 begynder bussen sin sommerturné.

I tre måneder har Genforeningsbussen 2020 holdt i garage og ventet på sin skæbne efter at vi måtte aflyse halvdelen af vores mange besøg på de danske og Sydslesvigske skoler. Alle de store arrangementer, som bussen skulle have deltaget i, blev også aflyst eller udskudt.

”Da Genforeningsbussen 2020 og dens formidlere kørte ud af garagen tilbage i januar, blev de mødt af stor interesse og efterspørgsel på flere undervisningsforløb af den i forvejen fuldt bookede bus. Det fortalte os, at vores arbejde og store projekt med at formidle historien bag Genforeningen i hele landet er vigtig,” fortæller Projektleder Helle T. Nordentoft i en pressemeddelelse.

Derfor har Museum Sønderjylland arbejdet for at forlænge Genforeningsbussen 2020 helt ind i efteråret, så skolerne i hele landet og Sydslesvig har muligheden for at booke et undervisningsforløb i den – og det er lykkedes og den er igen fuldt booket.

Genforeningsbussen 2020 fejrer sin forlængelse med en sommerturné rundt i Syd- og Sønderjylland, hvor alle er velkomne til at træde indenfor og opleve blandt andet nyhedsudsendelser om grænsedragningen, podcasts, stop-motion film etc., produceret af elever fra de allerede besøgte skoler.

Besøgende kan også prøve Dilemma-spillet udarbejdet af Den Slesvigske Samling.

Museum Sønderjyllands formidlere står også klar med pub-quiz samt sønderjyske sproglege.

Oplev Genforeningsbussen 2020

Den 1. juli ved Kunstmuseet Brundlund Slot i Aabenraa kl. 11 – 16

Den 2. juli ved Museerne i Tønder kl. 10 – 16

Den 3. juli ved Arkæologi i Haderslev kl. 10 – 16

Den 4. juli ved Sønderborg Slot kl. 10 – 16

Den 10. juli ved Genforenings- og grænsemuseet, Christiansfeld kl. 11 – 17

Den 10. juli 2020 er det 100 år siden kong Christian 10. red over grænsen og ind i Sønderjylland på sin hvide hest. Den store officielle fejringen af den historiske dag er på grund af Covid-19 udskudt til juni 2021, men der er stadig rig mulighed for at markere dagen med en kulturel oplevelse ved Den Gamle Grænse ved Frederikshøj samt i Christiansfeld.

Den 11. juli ved Ribe Domkirke kl. 10 – 17

Den 12. juli ved Skibelund Krat kl. 11 – 16

https://skibelundkrat.dk/genforening-2020.aspx

Be the first to comment on "Genforeningsbussen 2020 kører ud i det sønderjyske"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*