Fugleinfluenza har ramt 22.000 høns ved Tinglev

En besætning med 22.000 høns er ramt af den smitsomme og dødelig fugleinfluenza. Søndag bliver hønsene aflivet for at forebygge smerte og smittespredning. Som følge af smitterisiko etablerer Fødevarestyrelsen restriktionszoner rundt om den smittede besætning.

Fødevarestyrelsen har oprettet restriktionszoner i en afstand af 10 km og 3 km fra den smittede hønsebesætning. Inden for beskyttelseszonen gælder særlige til smittebeskyttelse og registrering af fjerkræ ligesom det er forbudt at flytte rundt på fjerkræ uden tilladelse fra Fødevarestyrelsen.

Lørdag opstod der mistanke om udbrud af fugleinfluenza i den 22.000 store besætning med høns tæt på Tinglev. Søndag kunne Statens Serum Instituttet bekræfte, at der er tale om meget smitsom og dødelig fugleinfluenza.

– Det er bekymrende, at vi også i denne weekend har store udbrud af fugleinfluenza. Ud over udbruddet i Tinglev har vi i dag et udbrud i en besætning med 40.000 kalkuner på Sjælland. Sidste uge blev tre store besætninger på Sydvestsjælland ramt. Det understreger, hvor vigtigt det er, at alle, som ejer fjerkræ, er opmærksomme på god smittebeskyttelse, og at Fødevarestyrelsens råd og regler efterleves, siger chef for VeterinærSyd, Signe Hvidt-Nielsen, Fødevarestyrelsen.

For at forebygge lidelse og forebygge smittespredning planlægger Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen at aflive hønsebesætningen søndag. Allerede søndag har Fødevarestyrelsen udsendt en bekendtgørelse, som etablerer en beskyttelseszone og en overvågningszone i en radius på hhv. 3 og 10 km fra den smittede besætning.

Kilde: Fødevarestyrelsen