Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Farverne er krasse og svampene er begyndt at kigge frem. Fotos: Erik Egvad Petersen

Årets prisvindere ved Fødevaredagen bliver belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.

Corona-situationen har rusket i den danske fødevarebranche. Foodservice-industrien har fået et knæk, mens detailhandlen har haft perioder med stor travlhed. Det har tvunget hele branchen til at tænke i kreative løsninger, og det blev anerkendt ved Fødevaredagen forleden på Hindsgavl Slot ved Middelfart.

Bæredygtig, innovativ og inspirerende

Traditionen tro blev der overrakt priser til de førende ildsjæle i fødevarebranchen. I alt blev otte priser i fem kategorier overrakt. Vinderne er de ildsjæle, der har turdet at skubbe til grænserne i det forgangne år og som har haft modet til at gå forrest i en omskiftelig tid for fødevarebranchen. 

Perioden op til Fødevaredagen har været præget af skiftende Corona-retningslinjer, og store udfordringer for butikker, kantiner og restauranter. Derfor er priserne ekstra vigtige i år, mener Mette Jasper Gammicchia, markedschef for afsætning, ernæring og markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.

”Det er vigtigt, at vi hylder hverdagens helte, der gør en ekstra indsats i kantiner, køkkener og butikker. I år har branchen været udfordret på helt nye måder. Derfor er priser som disse vigtigere end nogensinde før. Det handler om at sende et signal til hele fødevaresektoren om, hvordan landets førende madprofessionelle finder kreative, bæredygtige og innovative løsninger”.

Også adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Lawaetz Arhnung, har set frem til dagen.

”Når vi mødes på tværs af erhvervet, bliver vi klogere på hinandens behov og det kommer i sidste ende forbrugerne til gode, fordi produkterne bliver endnu bedre. I år har vi måske ekstra meget brug for at kunne tale sammen, for det har været et hårdt år med store udfordringer i forbindelse med Corona.”

Fødevaredagen afholdes af Landbrug & Fødevarer og så dagens lyst for første gang i 2014. Formålet med Fødevaredagen er at samle fødevarebranchen til en dag fyldt med de nyeste trends og tendenser samt at hylde de madprofessionelle, der det seneste år har udmærket sig i særlig grad.

Som følge af COVID-19 restriktionerne blev Fødevaredagen i år primært afholdt digitalt. Uddelingen af de traditionsrige fødevarepriser blev dog vanen tro offentliggjort på selve Fødevaredagen.

Vinderne på Fødevaredagen 2020

SLAGTERPRISEN

Vinder af slagterprisen i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’
Slagtermester Christian Balle, MENY Domus Vista, Frederiksberg.

Vinder af slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’ 
Slagtermester Peter Lindholm Nielsen, Slagter Friis, Frederiksberg i København. 

Læs mere om vinderne af Slagterprisen

MEJERIPRISEN

Vinder af mejeriprisen i kategorien ’Discountkæder’ 
Mejeriansvarlig James Dobson, Rema 1000, Stenlille.

Vinder af mejeriprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’
Mejeriansvarlig Lise Salomonsen, Salling Super, Aarhus. 

Læs mere om vinderne af Mejeriprisen

FRUGT- OG GRØNTPRISEN 

Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Discountkæder’ 
Frugt- og grøntansvarlig Martin Rysgaard Hansen, Rema 1000, Fårevejle.

Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’
Frugt- og grøntansvarlig Uffe Larsen, MENY, Fredericia. 

Læs mere om vinderne af Frugt- og grøntprisen

KANTINEPRISEN 

Vinderen af kantineprisen
Køkkenchef René Skovgaard Madsen, Normal, Compass Group. 

Læs mere om vinderen af Kantineprisen

KØKKENPRISEN 

Vinderen af kØkkenprisen
Køkkenet, Vallekilde Højskole, Hørve

Læs mere om vinderen af kØkkenprisen

Be the first to comment on "Fødevaredagen vigtigere end nogensinde"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*