Flensborg Landevej mellem Saksborg og Tønder (Rute 8) får ny asfalt – der vil være omkørsel

Nu på mandag den 8. april 2024 begynder Vejdirektoratet arbejdet med at udskifte asfalten på Rute 8 Flensborg Landevej mellem Saksborg og Tønder. Arbejdet forventes at tage cirka tre uger, og strækningen vil i perioden blive spærret for trafik.

Strækningen vil være spærret på hverdage mellem klokken 06.30 og 18.00, hvor der i stedet vil være skiltet med omkørsel. Grafik: Vejdirektoratet

Asfalten på Rute 8 Flensborg Landevej mellem Saksborg og Tønder er ved at være slidt, og derfor går Vejdirektoratet nu i gang med at give strækningen et nyt og forbedret lag asfalt.

Arbejdet begynder mandag den 8. april og forventes at komme til at vare i omkring tre uger.

Sådan foregår arbejdet

Først bliver den gamle belægning affræset, så man kan reparere den underliggende belægning. Derefter bliver der udlagt ny og mere klimavenlig asfalt og påført nye vejstriber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.

Information til trafikanterne

Arbejdet vil blive udført på hverdage klokken 06.30-18.00 og kommer til at have følgende konsekvenser:

•Flensborg Landevej vil i arbejdstiderne være spærret i begge retninger mellem Noldevej og rundkørslen på Rute 11 Østre Omfartsvej.

•Ved spærring af vejen vil der være skiltet med omkørsel.

•Beboere på den spærrede strækning kan med nedsat hastighed køre i det afspærrede område i arbejdstiderne. På grund af arbejde og maskiner på strækningen kan der forekomme lidt forsinkelse.

•Bus 116 og 772 fra Sydtrafik har i arbejdstiderne tilladelse til at køre igennem afspærringen med nedsat hastighed, hvilket kan give forlænget rejsetid.

Arbejdet betyder, at der er risiko for kødannelser, og at trafikanterne grundet omkørslen vil få en forlænget rejsetid.

I aftentimerne mellem klokken 18.00 og 06.30 samt i weekenderne, hvor der ikke arbejdes på strækningen, vil vejen være åben for normal trafik.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet kan medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Kilde: Vejdirektoratet