Ferietip: – Tag ud og få et kig i Vadehavet – Guiden har du med på din mobiltelefon

Guiiden kan llæses på mobiltelefonen - linket er med i artiklen

Både gæster og brugere fra ind- og udland og lokale kan hente masser af info, tips og viden i en helt ny guide til Nationalpark Vadehavet. Guiden er helt renset for annoncer og kommercielle interesser og har fokus på at hjælpe alle, der gerne vil ud at opleve nationalparken, bedst muligt på vej.

– Og du har den med her på din mobiltelefon

Guiden, som afløser den ‘gamle’ folder, er på tre sprog: dansk, tysk og engelsk. Bag en flap bagest er der et fold ud-kort med et oversigtskort over hele nationalparken på den ene side, og seks detail-kort på den anden.

Detail-kortene refererer til seks afsnit i guiden om hver sit geografiske område i nationalparken:

  • Ho Bugt, Skallingen og Varde Ådal
  • Fanø
  • Marbækområdet og Sneum
  • Mandø
  • Rømø
  • Tøndermarsken

Hvert afsnit fortæller om naturen og kulturen i området med beskrivelser og tips til oplevelser. Vigtige vadehavssteder og -byer uden for selve nationalparken er også nævnt. Hvert afsnit slutter med konkrete anvisninger til ’Gode steder at begynde din tur’.

Ud over de geografiske afsnit består guiden af en række korte artikler om vigtige temaer. Det er fx tidevand, sæler, diger og sort sol.

Guiden er på i alt 68 sider i et format på 17 x 23 cm. Den er gratis, og man kan få et eksemplar på bibliotekerne og turistinformationerne i vadehavsområdet eller hos en nationalparkens cirka 240 partnere.

Link til digital udgave af guiden:
https://nationalparkvadehavet.dk/media/ksfpau11/guide_nationalpark-vadehavet-2024_web-opslag.pdf

Sideløbende med den nye guide, er udgave 11 i rækken af Nationalpark Magasin også klar.

2024-udgtaven er i samme format som tidligere: 84 sider i lækker kvalitet (men i år på 100 procent genbrugspapir) og fyldt med spændende artikler, reportager og små nyheder om naturen, kulturen og menneskene i nationalparken. Artiklerne er skrevet på dansk, men forsynet med gode resumeer på tysk og engelsk, så også udenlandske læsere kan få glæde af dem.

Nationalpark Magasin tager læseren med på en tur rundt i hele vadehavsområdet. Der er masser af inspiration og tips om, hvad, hvor og hvordan man kan komme ud at opleve Vadehavet og nationalparken. Et miks af gode historier, fortalt så de kan interessere såvel lokale som de mange gæster, der besøger vadehavsområdet.

Også magasinet er gratis og kan fås på bibliotekerne, turistinformationerne ellers hos en nationalparkpartner.

Link til digital udgave af Nationalpark Magasin 2024:
https://nationalparkvadehavet.dk/media/uind0fdh/npv_magasin-2024_web.pdf

Kilde: Nationalpark Vadehavet