Færre får misbrugt deres betalingskort på nettet

De seneste tre år er antallet af misbrugstransaktioner med Dankort og Visa/Dankort på nettet faldet med omkring 50 procent. Selvom færre får misbrugt kortet, er der dog fortsat grund til at bruge den sunde fornuft – særligt hvis du handler på udenlandske hjemmesider.

Når danskerne sætter sig foran computerskærmen for at handle, ender færre med at få misbrugt deres betalingskort. Det viser ”Betalingsrapport 2020”, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen netop har offentliggjort.

Siden 2016 er antallet af misbrugstransaktioner med Dankort og Visa/Dankort i danske internetforretninger cirka halveret. I 2019 blev der kun registreret 103 misbrugstransaktioner for hver million transaktioner med Dankort og Visa/Dankort i danske netbutikker.   

”Generelt er det meget sikkert at bruge sit betalingskort på danske hjemmesider, og misbruget af kortene er faldet kraftigt de sidste tre år. Det kan skyldes flere forhold. Blandt andet skal køb for større beløb ofte verificeres med en sms-kode eller lignende,” siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Michael Høg Riis i en pressemeddelelse.

Det er oftest i udenlandske netbutikker, at forbrugerne får misbrugt deres betalingskort. Blandt de 261.555 registrerede misbrugstransaktioner i 2019 med danske betalingskort var størstedelen knyttet til betalinger i udenlandske netbutikker.

”Du kan selv gøre flere ting for at gardere dig mod, at dit betalingskort bliver misbrugt på nettet. Vær for eksempel varsom med at handle i netbutikken, hvis priserne er mistænkeligt lave, eller du ikke kan finde kontaktinformationer. Hvis du får tilsendt en sms-kode, så husk at læse indholdet, og vær særlig opmærksom på, at beløbet svarer til det aftalte, før du taster koden ind,” siger Michael Høg Riis.

I de tilfælde, hvor Dankort og Visa/Dankort i 2019 blev misbrugt på nettet, var det gennemsnitlige misbrugsbeløb på 1.050 kroner. For internationale debetkort og internationale kreditkort lå det gennemsnitlige misbrugsbeløb på omkring henholdsvis 550 kroner og 1.350 kroner.

På Nethandel #heltsikkert, som 13 myndigheder står bag, kan forbrugerne finde mere information om, hvordan de handler sikkert på nettet.

Be the first to comment on "Færre får misbrugt deres betalingskort på nettet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*