En ægte sommerferie-oplevelse: Overnat i en stærekasse i landsbyen Sæd tæt ved grænsen

I Sæd ved den dansk/tyske grænse lige syd for Tønder kan man overnatte i "stærekasser". Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

De er lavet i lærketræ og ligner faktisk stærekasser.

Og når man kører ind i landsbyen Sæd er det første man møder da også stærekasser på pæle. De er dog af en helt anden størrelse og de vingede stære er glade for dem.

I Sæd har de fået bygget stærehoteller, der indbyder til overnatning. Og her om sommeren er det den helt rigtige oplevelse for både store og små.

Og senere på året så er der også Sort Sol – så kan man opleve tusindvis af stære, der går til ro i rørsivene – sådan en tur kan man booke her.

Fakta om stærekasserne man kan overnatte i:

Booking: https://hejcamp.dk/staerehoteller
eller MobilPay: 21192 betales 14 dage før ankomst. Skriv navn og dato i bemærkninger.
Pris: 120 kr pr person pr dag. (+ lille gebyr til hejcamp).


Få en hel unik oplevelse i en af shelterne, der er lavet som et kæmpe stærehotel i landsbyen Sæd nær porten til Nationalpark Vadehavet.

Her har lokalrådet i Sæd-Ubjerg opført nye stærehoteller/sheltere på Byens Torv. Hvert stærehotel indeholder et soverum på 1. Sal (140 cm x 200 cm) og et lille opholdsrum i stueetagen (200 cm x 200 cm) med et lille bord og 2 stole. Der er et etableret et køkken og toilet med en udendørs kold dusch ved siden af stærehotellerne. Her er både rent vand og strøm til mobilen. Hvert stærehotel har en dejlig stor terrasse med øst, syd og vest med havemøbler. Byens Torv er til gæstens disposition, hvor I kan møde lokalbefolkningen.

Her er: – Multibane med kunstgræs (13 m x 26 m) – Krolfbane med 12 huller – Petanquebane – Kæmpeskak – stigegolf – Lokalt bryghus og mosteri – Masser af fællesskab.

Oplev i perioden marts til maj og fra september til november 100.000-vis af stære trække mod deres overnatningssteder ved Rudbøl sø, Bremsbøl sø eller Hassberger See (syd for Rudbøl. Husk pas!)

Book en overnatning i en stærekasse her.