DSB lukker billetautomaterne omkring nytårsaften

DSB’s automater lukkes ned den 31. december 2020 fra kl. 7.00, og det forventes, at alle automater er genåbnet den 1. januar 2021 kl. 18.00.

De lukkede automater vil være udstyret med skilte, der informerer om de alternative muligheder, kunderne har for at købe billetter.

Det er fortsat muligt at benytte de indendørs billetautomater, Rejsekort eller DSB App, hvor man kan købe billetter. Desuden kan man købe billetter på DSB.dk, i 7-Eleven på stationerne eller i Salg & Service-butikkerne på Københavns Hovedbanegård, Odense Banegård og Aarhus Banegård (Se åbningstider på dsb.dk).

I Københavnsområdet, hvor langt de fleste kunder kører på Periodekort og Rejsekort, er det desuden muligt at købe billetter på DOT Billetter App eller sms-tjenesten 1415.

DSB’s informationschef Tony Bispeskov forklarer, at lukningen af automaterne er den rigtige løsning, fordi den skaber færrest gener for kunderne:

”Vi er nødt til at lave denne kontrollerede nedlukning af automaterne, hvis vi skal undgå det omfattende hærværk, der kan sætte automaterne ud af spillet i en længere periode,” siger han.

Fakta:

• En ny billetautomat koster 250.000 kr.

• Med lukningen af automaterne har DSB minimeret hærværket.

• Omkring nytåret 2007/2008, som var det sidste år, inden DSB begyndte at lukke automaterne, ødelagde hærværksmænd 47 automater.