DSB forventer rekordjul på skinnerne med 500.000 passagerer

Julen er en travl tid for DSB, der hvert år sender tusindvis af kunder hjem til jul på tværs af landsdelene. Og i år er ingen undtagelse.

DSB har ved indgangen til december måned sat rekord i salget af pladsbilletter i julen i år.

Over 65.000 har allerede sikret sig en billet hjem til jul, hvor der på samme tidspunkt sidste år var solgt 60.000. I 2022 blev der købt næsten 200.000 pladsbilletter til juledagene, og DSB forventer i år en endnu travlere jul.

I år bliver den 22. og 23. december årets travleste rejsedage for DSB med op mod 70.000 rejsende mellem landsdelene de to dage.

“Vi har allerede solgt ekstraordinært mange pladsbilletter i år. Stigningen i efterspørgslen er endnu et tegn på, at kunderne er vendt tilbage til togene, og vi glæder os til at hjælpe alle vores rejsende hjem til jul,” fortæller DSB’s informationschef Tony Bispeskov, der samtidig råder til, at man allerede nu begynder at planlægge sin rejse, hvis man skal hjem på en af de store rejsedage.

”Skal man rejse enten den 22. eller 23. december, og ønsker man en pladsbillet, så anbefaler vi, at man allerede nu begynder at planlægge sin rejse, da vi forventer fyldte tog i disse dage,” fortæller Tony Bispeskov. Og han fortsætter: ”Når du fx bestiller pladsbilletterne på DSB’s hjemmeside, så kan du også få klaret hjemturen ved samme lejlighed.”

DSB vil sammen med Banedanmark gøre en ekstra indsats for at sende de rejsende hjem til jul og skruer op for julehyggen på stationerne i Aarhus, Fredericia, Odense og København, hvor der på den særligt travle 22. december vil være sangkor og ekstra medarbejdere til at sende kunderne godt af sted og svare på spørgsmål.

Orange Julekampagne sætter også rekord

DSB har igen i år en Orange-julekampagne, hvor man i weekenderne op til jul kan rejse ekstra billigt og f.eks. få en Orangebillet mellem København og Aarhus til 99 kr. Man kan købe sin Orange-billet indtil 4 dage før afrejse.

DSB har allerede solgt knap 190.000 af disse særlige weekendbilletter, hvilket er 27 % flere sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Fakta

• For DSB løber juletrafikken fra den 21. december til 27. december.

• Den 22. og 23. december bliver årets største rejsedage. Sidste år var d. 22. december den travleste rejsedag mellem landsdelene med 29.500 rejsende.

• DSB har indtil videre solgt 60.000 billige Orange-billetter i juledagene mod 46.000 på samme tidspunkt sidste år – en stigning på 30%

• Den travleste strækning op til juleaften er mellem København og Aarhus efterfulgt af strækningen København-Odense og København–Fredericia baseret på solgte pladsbilletter.

• DSB forventer i år omkring 250.000 rejsende i fjern- og regionaltogstrafikken i juledagene. I alt ventes omkring 500.000 at rejse med DSB i julen

Kilde: DSBB