Dronning Margrethe tager på sommerophold på Gråsten Slot igen i år

Sønderborg Kommune modtager mandag den 18. juli 2022 H.M. Dronningen på Torvet i Gråsten i forbindelse med Dronningens sommerophold på Graasten Slot. Modtagelsen begynder cirka kl. 10.45.

Borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen, er på vegne af Byrådet vært for modtagelsen i Gråsten.

– Vi glæder os til at byde Dronningen velkommen til sommerhold i Gråsten og Sønderjylland, når Majestæten forlægger sin residens til Graasten Slot. Det er en mangeårig tradition, at den kongelige familie benytter sommerslottet i det sønderjyske, og det betyder meget for sønderjyderne, at Dronningen viderefører traditionen med sommerophold på Graasten Slot, for det viser kongefamiliens tætte bånd til landsdelen, siger borgmester Erik Lauritzen.

Ved modtagelsen er den røde løber rullet ud, og der vil også være faner og flag samt blomsterpige og musik.

Ved den røde løber vil man se medlemmer af Sønderborgs Byråd, kommunaldirektør Tim Hansen og andre medlemmer af kommunens direktion.

H.M. Dronningen hilser på byrådsmedlemmer og direktører, og borgmesteren holder traditionen tro en velkomsttale. Dronningen fortsætter efter modtagelsen til Graasten Slot.

Ankomsten med Kongeskibet Dannebrog sker i år i Aabenraa Havn, hvor Kongeskibet lægger til mandag den 18. juli kl. 10.00.

Kilde: Sønderborg Kommune