Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa – Miss Sønderjylland 2024 – se her hvornår det sker

Det Sønderjyske Fællesdyrskue 2023 i Aabenraa fik et brag af en flot start fredag. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk


Den 24. og 25. maj 2024 finder den fornemmeste og mest prestigefyldte kåring sted på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa.

Intet mindre end Sønderjyllands smukkeste malkeko, Miss Sønderjylland 2024 skal udpeges.
Miss Sønderjylland er et af årets højdepunkter på dyrskuet i Aabenraa. Men også prægtige kødkvæg, mange flotte heste, får, og kaniner skal i ringen og kåres af dommere.

Artiklen fortsætter under videoklippet

@erikegvadpetersen Det Sønderjyske Fællesdyrskue: Miss Sønderjylland 2023 Læs hele artiklen på www.sydnyt.dk – GRATIS lokale nyheder fra hele Sønderjylland. #dyrskuet #misssønderjylland #erikegvadpetersen #sydnytdk #aabenraa ♬ original sound – www.sydnyt.dk

Køer, heste kaniner, høns og masser af maskiner og oplevelser


På årets skue kan tilskuerne opleve 130 malkekvæg, 92 kødkvæg, 80 heste, 15 får og et flot antal kaniner samt høns.
Skuets publikum får også fornøjelse af et flot hesteshow i den store ring. Hesteshowet kan nydes begge dage.

I år har skuet igen et børnevenligt hjørne, hvor der kan klappes en gris, malkes en ko, males korn til mel, lave reb og småhalmballer samt mange andre ting.

I alt 160 udstillere indenfor landbruget og andre interesse erhverv vil være at finde på pladsen. De nyeste maskiner, spændende teknologi og udstyr, samt muligheder for at se og høre om initiativer i forbindelse
med naturen og den grønne omstilling.

Som noget nyt har skuet også et kreativ telt, lørdag den 25. maj, hvor flittige hænder udstiller deres sysler, alt fra knipling, malerier, træ arbejde, sy ting mm.
Skuets fødevareområde byder på lidt smagsprøver, men også mulighed for at købe mange lækre retter til at stille sulten med.

Parkering i forbindelse med skuet foregår ved, at følge de gule skilte til parkering på Aabenraa Havn, hvorfra der kører gratis shuttlebusser til dyrskuepladsen.
Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa har åbent fredag den 24. og lørdag den 25. maj fra kl. 9 til 17.


Fakta om det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa


I år er det 63. gang, at det Sønderjyske Fællesdyrskue kan opleves.
Skuets historie går helt tilbage til 1937.
Skuets arrangør er det Sønderjyske Landbrugsråd, dvs. Spiras, Landwirtschaftlicher Hauptverein, Sønderjysk Familielandbrug samt repræsentanter fra kvægbruget samt kvægavlen.
Skuets formål er at styrke sønderjysk landbrug fagligt og erhvervspolitisk samt andre fælles interesser, som at knytte Land og By sammen.

Der ventes omkring 22.000 gæster til årets skue.

Kilde: Det Sønderjyske Fællesdyrskue, Aabenraa