Davidsen Koncernen A/S lander tilfredsstillende regnskab i udfordret marked

Pressefoto - Davidsen

Trods svære markedsvilkår og nedgang i byggeriet, har Davidsen Koncernen A/S, som står bag Davidsens Tømmerhandel, opnået et tilfredsstillende resultat i det netop offentliggjorte årsregnskab for 2023. En styrkelse af forretningen og en øget konsolidering med fokus på det professionelle marked tegner linjerne for fremtiden.

Efter flere år med et historisk højt aktivitetsniveau i byggebranchen bød 2023 på en generel nedgang i markedet. Davidsen Koncernen har netop offentliggjort årsregnskabet for 2023, som viser en omsætning på ca. 3,2 milliarder kroner. Resultatet før skat landede i 2023 på 58 millioner kroner.

Og selvom det er en generel nedgang sammenlignet med året før, så er det et tilfredsstillende resultat, lyder det fra administrerende direktør i Davidsen, Henrik Clausen.

– Som resten af branchen har vi været ramt af svære markedsvilkår og en generel nedgang i byggeriet. Mens renoveringsmarkedet har været nogenlunde stabilt, er det især nybyggeri og byggeri af parcelhuse, som har været hårdt ramt i 2023, og hvor vi har været særlig eksponeret. Set i lyset af den nedadgående tendens i 2023 vil vi betegne årsregnskabet som tilfredsstillende, siger Henrik Clausen og fortsætter:

– Den dalende byggeaktivitet kom ikke som nogen overraskelse. Derfor havde vi allerede fra starten af året reduceret vores omkostninger betragteligt og lagt en stærk kundefokuseret plan med lancering af en række bæredygtighedstiltag, sortimentsopgraderinger og endnu flere kurser og arrangementer for vores kunder.

Forretning er gearet til nye markedsforhold

I 2023 gennemførte Davidsen sidste del af den strategiske transformation mod et stærkere B2B fokus, hvilket blandt andet betød en sammenlægning af to webshops samt udfasning af havemøbler og udelivsprodukter i koncernens 23 forretninger.

Ifølge Henrik Clausen har det været en vigtig prioritering for at være rustet til, når markedssituationen forventes igen at vise positive takter.

– I Davidsen tror vi på en langsigtet værdiskabelse. Derfor bød 2023 på flere strategiske tiltag, der gør, at vi nu står med en endnu skarpere profil, der retter sig mod erhvervskunder og de semiprofessionelle gør-det-selv kunder, fortæller han og uddyber:

– Det er sket med en forventning om, at vi inden for de kommende 12 måneder begynder at se en forbedring af de nuværende markedsvilkår med en stabilisering henimod slutningen af året, hvor vi allerede nu kan sige, at vi står stærkt, siger Henrik Clausen.

Henrik Clausen tilføjer, at det finske handelsselskab Kesko med købet af aktiemajoriteten skaber yderligere grobund for vækst og en udvikling af de kommende års ambitiøse planer. Det skal være med til at styrke Davidsens position på det danske marked.

Faktaboks: Nedslagspunkter i 2023

  • Det finske handelsselskab Kesko annoncerer, at man har lavet en aftale om at købe aktiemajoriteten i Davidsen Koncernen
  • Udvidelse af håndværkerbutikken i Vejle med en fordobling af butiksarealet til 1.000 m² og med 200 m2 solceller på taget
  • Udvidet og moderniseret afdeling i Nuuk med ny trælasthal på 600 m2 og ansættelse af flere specialiserede byggeteknikere
  • Sammenlægning af Davidsenshop.dk og Davidsen.dk

Kilde: Davidsen A/S

Klik og lær at få hug…