DANSK OG NY NORDISK REKORD VED TIVOLIS ÅRLIGE DM I KÆMPEGRÆSKAR

Der blev ikke bare slået ny dansk rekord, der blev også sat ny nordisk rekord, da DM i Kæmpegræskar lørdag blev afholdt under Halloween i Tivoli. Den nuværende danske græskarrekord fra 2018 lød på 589,4 kg og blev stærkt forbedret med hele 381 kg. For andet år i streg vandt produktudvikler Jens Peder Skønager fra Ribe DM, og han skrev sig ind i historien med et græskar, der vejede hele 970,4 kg, hvilket dermed også slog den nordiske græskarrekord der tidligere lød på 857 kg . Nummer to blev Laurits Vagner fra Ringkøbing i Vestjylland med et græskar på 520,6 kg.

Efteråret og halloween er for alvor sprunget ud i Danmark og særligt i Tivoli, hvor der lørdag traditionen tro for 13. gang blev afholdt DM i Kæmpegræskar. Et event, der ikke gik stille for sig, da vejningen af græskarrene gik i gang. Alle otte konkurrenter holdt vejret, mens ti styrkeløftere fra Roskilde Atlet Klub med hiv, sving og støn fik løftet det store græskar, der løb af med sejren, op på vægten. Og resultatet udløste da også både anerkendende blikke og bifald, da det gik op for alle, at Danmarksrekorden og den nordiske rekord stod for fald. 

Norden har fået en ny græskarkonge 
Og det var ikke kun publikum, der hujede, da tallet på vægten blev afsløret. Også den stolte og en smule berørte vinder, Jens Peder Skønager fra Ribe, hujede med. For kæmpegræskarret fra Jylland slog ikke blot Danmarksrekorden, men også den nordiske rekord i kæmpegræskar. Og til spørgsmålet om, hvordan man avler et så gigantisk græskar på de voluminøse 970,4 kg svarede landets og nordens nye græskarkonge:

”Min opskrift er top-secret, og den vil jeg ikke ud med. Jeg røber dog gerne, at der er brugt læssevis af hestepærer, rigelige vandmængder, og den stærkt varierende danske sommer har som prikken over i’et gjort underværker på mit græskar. Jeg har puttet den om natten med to uldtæpper og har ligget søvnløs flere nætter, fordi græskarret fik en lille revne, som jeg har behandlet med en hårtørrer og babypudder. At jeg også har fået ramt på den nordiske rekord, havde jeg måske drømt om. Det er ikke så ringe endda, hvis jeg skal sige det på jysk. Nu tør jeg gå efter verdensrekorden”, fortæller han. En rekord fra 2016, der vel og mærke er på hele 1.190,5 kg. 

Konkurrencens andenplads gik til Laurits Vagner fra Ringkøbing med et græskar på 520,6 kg, og tredjepladsen vandt Kim Engrob Bøndergaard fra Spjald med et græskar på 411,2kg.  

De otte græskar kan ses under Halloween i Tivoli til og med den 1. november. 

Et stykke op til verdensrekorden 
Den nordiske rekord for græskar lyder nu på 970,4 kg og overhaler altså den gamle på 857 kg, som er sat i Sverige i 2019. Verdensrekorden blev sat i Tyskland i 2016 og lyder på 1.190,5 kg. Manden bag dette fantomgræskar var Mathias Willemijns fra Belgien. I Tyskland er rekorden 916 kg, og den er fra 2018. 

Be the first to comment on "DANSK OG NY NORDISK REKORD VED TIVOLIS ÅRLIGE DM I KÆMPEGRÆSKAR"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*