Covid-19: Aabenraa Kommune foretager igen opkald om revaccination til borgere over 65 år

Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Aabenraa Kommune foretager, i lighed med efteråret 2021, opkald til alle borgere i kommunen, der er fyldt 65 år med en påmindelse om invitation til 3. COVID-vaccination. Opkaldene varetages af Aabenraa Kommune efter aftale med sundhedsmyndighederne.

Der bliver i disse dage ringet rundt til alle borgere i Aabenraa Kommune over 65 år, som endnu ikke har fået deres 3. COVID-vaccination.

– Vi ringer rundt til denne målgruppe efter aftale med sundhedsmyndighederne. Det er udelukkende en påmindelse om COVID-vaccination, og det er selvfølgelig op til borgeren selv, hvorvidt man ønsker at lade sig vaccinere eller ej, siger Karen Storgaard Larsen, social- og sundhedsdirektør Aabenraa Kommune, og fortsætter:

– Statistikkerne viser, at vi i Aabenraa Kommune ligger under gennemsnittet for vaccinerede borgere i netop denne målgruppe, hvilket efter aftale med sundhedsmyndighederne har gjort, at vi i lighed med efteråret har påbegyndt en rundrigning som påmindelse.

Mange borgere er allerede blevet COVID-vaccineret, hvorfor presset på vaccinationsstedet på Skånevej i Rødekro er aftaget, så Region Syddanmark igen kan tilbyde drop-in-vaccination uden tidsbestilling. Det gælder både borgere, der endnu ikke har fået COVID-vaccinen, og det gælder borgere, der står over for 2. eller 3. vaccinationsstik.

I lighed med vaccinationsstedet i Rødekro er der også 13 andre steder i Region Syddanmark nu mulighed for at lade sig COVID-vaccinere uden tidsbestilling.

Læs også: Drop-in-vaccination

Kilde: Aabenraa Kommune