Advarsel: Fup og svindel med e-Boks

Dagens bankrøvere forsøger igen og igen at overliste forbrugerne ved at lokke dem med såkaldte “svindelmails”. Lige nu er der mange, der modtager mails fra e-Boks med oplysningen om, at de kan få penge overført.

E-boks skriver følgende:

Vi oplever fra tid til anden at uvedkommende forsøger at franarre folk deres personlige oplysninger, ved at udgive sig for at være fra e-Boks.

Et par gode huskeregler omkring vores mails er:

  • Vores mails indeholder aldrig direkte links til dokumenter.
  • Vi beder kun om at bekræfte ens e-mailadresse på mail (og telefonnummer på SMS) til advisering om ny post.
  • Vi har ingen oplysninger du skal bekræfte for at bruge e-Boks (e-mailadvisering er en tjeneste og ikke et krav for at bruge e-Boks).
  • Vi beder ikke om at kende dit navn, din bopæladresse, din bankkonto, dine NemID oplysninger eller andre personlige oplysninger om dig.

Fup mails vil som ofte prøve at lokke dig ind på et link for at opgive dit NemID eller andre oplysninger. Det er vigtigt at understrege at e-Boks aldrig vil bede om dine NemID oplysninger eller andre oplysninger om din person, ej heller at bekræfte din identitet.

Hvis du modtager en e-mail der udgiver sig for at være fra e-Boks, og som vil forsøge at få oplysninger fra dig, anbefaler vi at du sletter e-mailen med det samme.

Be the first to comment on "Advarsel: Fup og svindel med e-Boks"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*