Aabenraa: Gå en tur i Franciska Clausens fodspor – byens største kunstmaler nogensinde – premiere torsdag den 27. juni 2024

Bliv klogere på kunstmaleren Franciska Clausens liv og virke, når en ny audiowalk lader interesserede gå i kunstnerens fodspor i Aabenraa.

Audiowalken, som har premiere 27. juni, er en del af fejringen af 125-året for kunstmaleren Franciska Clausens fødsel.

Atelier Europa – en lydvandring om Franciska Clausen

Program

Torsdag dern 27. juni 2024.

Starten går ved det gamle rådhus – Storegade 30 i Aabenraa.

19:00 Tale ved Kultur- og Fritidsudvalgsformand Signe Bekker Dhiman

19:10 Kort introduktion til lydvandringen ved manuskriptforfatter og instruktør Jannie Skjødt Kold

19:20 Lydvandring, som vi går i samlet flok. Ruten, der slutter på museumsgrunden på Kilen, er ca. to km.

20:10 Artist talk ved manuskriptforfatter og instruktør Jannie Schjødt Kold og lyddesigner og instruktør Mathias Sørensen.
Der serveres en forfriskning.

20:40 Tak for i dag

Audiowalk – gå og hør

Audiowalken, der er skabt i anledning af 125-året for Franciska Clausens fødsel, inviterer borgere og besøgende til at udforske kunstnerens liv og forestillingsverden. Fortællingen er opdelt i fem afsnit og guider lytteren på en rundtur i Aabenraa, hvor Franciska Clausen blev født og boede store dele af sit liv.

– Jeg er meget begejstret for, at audiowalken giver alle interesserede mulighed for at komme tættere på Franciska Clausens liv og arbejde. Det er en spændende oplevelse, hvor man ved at gå gennem byen og lytte til fortællingerne kan leve sig ind i datiden og se byen gennem Franciska Clausens øjne.

– Jeg håber, at mange vil tage på turen og opdage eller genopdage en kunstner, som med sin avantgardistiske stil var forud for sin tid, og som stadig er relevant i dag, siger Signe Bekker Dhiman, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Aabenraa Kommune.

Audiowalken starter foran det gamle rådhus i Aabenraa og tager brugerne rundt til fem forskellige steder i byen, som på den ene eller anden måde er knyttet til Franciska Clausens liv og virke som kunstner. Ruten er omkring halvanden kilometer lang og slutter på det grønne areal ved Kilen, hvor der efter planen skal opføres et nyt museum, som blandt andet skal udstille Franciska Clausens værker.

Der er premiere på audiowalken om kunstmaleren Franciska Clausen torsdag 27. juni, hvor alle interesserede er inviteret til at gå audiowalken i fællesskab. Bagefter er der en artist talk med den prisbelønnede dramatiker Jannie Schjødt Kold, som har skrevet manuskriptet og instrueret sammen med Mathias Sørensen, der har stået for optagelserne og lyddesignet. Desuden er det også muligt at møde komponist Andreas Sørensen, som har stået for musikken i audiowalken. De tre fortæller om tilblivelsen af Atelier Europa, som audiowalken hedder.

Hør lyd her:

Audiowalken er en dramatiseret fortælling, som bygger på fakta og bruger fiktive virkemidler. Den er indtalt af de to kendte skuespillere Sonja Richter, der portrætterer Franciska Clausen, og Charlotte Munck, der giver stemme til fortælleren som en fiktiv museumsguide. Begge skuespillere har indtalt fortællingen på dansk, tysk og engelsk, så oplevelsen kan nydes af både lokale og turister.

Atelier Europa – en lydvandring om Franciska Clausen – er lavet i anledning af 125-årsjubilæet for Franciska Clausens fødsel med støtte fra Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig, Billedkunstrådet i Aabenraa Kommune og Aabenraa Kommune, i samarbejde med Destination Sønderjylland.

Audiowalken Atelier Europa, som er gratis, kan findes i appen StoryHunt, der kan hentes til de fleste nyere smartphones.

Se folderen her.

Kilde: Aabenraa Kommune