Aabenraa: Ambassadørbesøg hos EUC Syd

Den ghanesiske ambassadør besøgte EUC Syd i Aabenraa, hvor hun og viceambassadøren blev budt velkommen. Ambassadøren brugte hele dagen på skolen, hvor hun fik rundvisning og en god snak om blandt andet skoleformen og internationalt samarbejde. Pressefoto

Den ghanesiske ambassadør ankom til EUC Syd i Aabenraa, hvor hun og viceambassadøren blev budt velkommen. Ambassadøren brugte hele dagen på skolen, hvor hun fik rundvisning og en god snak om blandt andet skoleformen og internationalt samarbejde.

Onsdag d. 2. februar fik EUC Syd i Aabenraa besøg af H.E. Sylvia Naa Adaawa Annoh (Mrs.), Ghanas ambassadør til Danmark. Ambassadøren mødte op på skolen kl. 10, hvor hun blev budt velkommen af EUC Syds direktør, Finn Karlsen, samt Lene Sandholt, afdelingschef for den internationale afdeling.

Den ghanesiske ambassadør var rejst til Aabenraa fra København for at tale om den måde, hvorpå EUC Syd fungerer – især med fokus på erhvervspraktikken og skolens samarbejde med virksomheder. Ambassadøren, som startede sin stilling i Danmark i august 2021, fortalte, at Aabenraa er den første by, hun har besøgt i Danmark, ud over København, hvor hun bor.

Fra EUC Syds side var fokus på at vise skolen frem og forklare, hvordan elevernes hverdag er. Ambassadøren var nemlig meget interesseret i, hvordan kombinationen af teori og praksis bruges, og hvordan dette kunne gøres i Ghana.

Koblingen mellem teori og praksis

”Vi fokuserer på at uddanne elever til arbejdsmarkedet,” fortalte Lene Sandholdt ambassadøren og hendes ledsagere, da de budte delegationen velkommen. Og dette faldt lige i tråd med det, som ambassadøren gerne vil se i Ghana.

Det er nemlig det tætte bindeled mellem teori og praksis, som gør erhvervsskolerne til et stort interessepunkt for den ghanesiske ambassadør. Derfor imponerede det tætte samarbejde mellem EUC Syd, virksomheder og elever også.

Et formål med dagen var også, at ambassadøren kunne få et førstehåndsindtryk af EUC Syd og tale om et potentielt mellem Danmark og Ghana. Det var altså ikke kun en udveksling af idéer, men også et samarbejde mellem de to lande, som kan styrke erhvervsuddannelserne. Sidste år kunne Danmark og Ghana endda fejre 60 års samarbejde, hvor statsminister Mette Frederiksen besøgte Ghana.

Den ghanesiske ambassadør besøgte EUC Syd i Aabenraa, hvor hun og viceambassadøren blev budt velkommen. Ambassadøren brugte hele dagen på skolen, hvor hun fik rundvisning og en god snak om blandt andet skoleformen og internationalt samarbejde. Pressefoto

Det gode indtryk

Finn Karlsen og Lene Sandholdt viste ambassadøren rundt på adressen på Stegholt, hvor hun kom ind i lokalerne, hvor eleverne var i gang. Hun så tømrer-, snedker-, murer-, gastronomi-, tandklinikassistent- og frisørelever i fuld gang med at arbejde og lære.

På rundvisningen fik ambassadøren også muligheden for at tale med lærere og elever. Hun kunne se, hvordan eleverne i hverdagen både får praktisk og teoretisk undervisning, hvordan dette forløber, samt hvor meget udstyr og plads eleverne har og har brug for. Deres redskaber skal nemlig var helt up-to-date, så de kan følge med arbejdsmarkedets krav. Ambassadøren kunne desuden se, hvordan elevernes arbejde udvikler sig fra grundforløbet til hovedforløbet, og hun var imponeret af både elevernes arbejde og den måde, de blev undervist på.

Snakken faldt ofte tilbage til en sammenligning af det danske og ghanesiske system og et muligt samarbejde. Ambassadøren kunne drage mange paralleller mellem de to lande – blandt andet kønsfordelingen på erhvervsuddannelserne.

Efter rundvisningen havde nogle af de dygtige EUC Syd elever forberedt mad til frokost, som blev nydt inden turen gik videre.

Dagen blev afsluttet omkring 15.30, hvor ambassadøren havde haft stor mulighed for at få et godt indtryk af EUC Syd og for at få besvaret alle spørgsmål i løbet af dagen. Snakken med EUC Syd flød godt hele dagen, og et muligt samarbejde blev set meget positivt på fra begge sider.

Kilde: EUC Syd