Den Kongelige Køkkenhave” blev indviet af H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsesse Benedikte i dag

I 2015 besluttede Sønderborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen, at den gamle køkkenhave ved Graasten Slot i Gråsten skulle omdannes til en ny attraktion i Sønderjylland til glæde for lokalmiljøet og turister fra ind- og udland, der kigger ind til Graasten Slot og Graasten Slotshave.

Køkkenhaven ved Graasten Slot har ikke før været åben for offentligheden, men fremover byder “Den Kongelige Køkkenhave” nu gæster indenfor, så man kan opleve et væld af urter, frugttræer, buske med bær og blomster.

Som en del af det nye koncept for “Den Kongelige Køkkenhave” bliver det nu muligt at købe frisk frugt og grøntsager i en gårdbutik, spise frokost i køkkenhavens café, og skoleklaser kan blive undervist i havebrug og lære en masse om vejen fra den fede jord til et indbydende bord.

Kongefamilien har i årtier tilbragt en stor del af sommeren på Graasten Slot, hvor køkkenhaven har fungeret som produktionshave og leveret frisk frugt og grønt til det kongelige køkken.

Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der driver og vedligeholder Graasten Slot og Graasten Slotshave. “Den Kongelige Køkkenhave” bliver drevet som et partnerskab bestående af Sønderborg Kommune, lokale foreninger, frivillige og Slots- og Kulturstyrelsen.

Køkkenhaven vil i højsæsonen være åben alle ugens dage fra kl. 11.00 til 17.00, og man er velkommen til at kigge forbi lige tit, man har lyst.

Fotos: Slots- og Kulturstyrelsen

Be the first to comment on "Den Kongelige Køkkenhave” blev indviet af H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsesse Benedikte i dag"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*