1000 borgere i Haderslev Kommune er færdigvaccineret i uge 5

Inden uge 5 er omme, forventer Haderslev Kommune at have givet fuld vaccination mod Covid-19 til omkring 1000 borgere. En af dem, der lige nu venter på 2. stik er 87-årige Dagmar Bork, der glæder sig til at kunne leve lidt mere frit.

Tidligere i januar blev beboere på plejecentre og borgere over 65, der modtager praktisk hjælp og personlig pleje, vaccineret første gang mod Covid-19. Nu er det tid til andet stik, og 87-årige Dagmar Bork fra Haderslev er én af dem, der ser frem til at modtage sit andet stik.

”Jeg glæder mig. Som ældre er jeg i risikogruppen, og jeg er bange for at få sygdommen, så jeg ser frem til at få vaccinen. Det vil give mig mere frihed”, siger Dagmar Bork, der tidligere har arbejdet som sygeplejerske.

Danmark har på nuværende tidspunkt fået leveret lidt færre vacciner mod Covid-19 end forventet. Derfor er fokus i Haderslev Kommune nu at få givet 2. vaccine til ældre og svage borgere, der har fået 1. stik.

Vaccinerne prioriteres derfor til beboere på plejecentre og borgere over 65, der modtager både praktisk hjælp og personlig pleje. Det er disse to målgrupper, der har modtaget 1. stik, hvis de har ønsket det.

En af de ting, Dagmar Bork glæder sig til, er igen at kunne bevæge sig mere frit omkring.

”Jeg har været lidt ude med mundbind eller visir og handsker og ellers kan jeg jo få alting bragt, både varer fra købmanden og slagteren. Men jeg glæder mig til at leve normalt igen og bare kunne tage min scooter, hvorhen jeg vil”, siger Dagmar Bork.

Vaccinationen følger samme plan som sidst

Vaccinationen gennemføres efter samme program som første runde, hvor beboere på plejecentre vaccineres den 1. februar, mens borgere over 65, der modtager praktisk hjælp og personlig pleje og skal transporteres af kommunen, får 2. vaccine i weekenden den 5., 6. og 7. februar. De, der fik transport fra kommunen til første vaccination, får det også til revaccinationen.

På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at sige, om man på dagen også kan revaccinere al frontpersonale, der har fået 1. vaccine. Medarbejderne bliver dog bedt om at stå klar, hvis de leverede vacciner også kan række til dem.

”Ligesom sidst er det vores mål at få så mange vacciner ud af beholderne som overhovedet muligt. Så er der vacciner til det, så får alle, der kan revaccineres, naturligvis et stik. Men vores primære fokus er at komme i mål med beboere på plejecentre og de svageste borgere i eget hjem”, siger Rolf Dalsgaard Johansen i en pressemeddelelse.

Derudover arbejder Haderslev Kommune og Sygehus Sønderjylland sammen om en løsning, der sikrer, at alle, der har fået 1. stik, også får det 2. inden for den anbefalede tidsramme.

Når vaccinationerne er afsluttet med udgangen af uge 5, er det alle borgere over 85 der er næste målgruppe, når der leveres flere vacciner til Danmark.